Društvo

Zgrada A6 dobila struju, posredovanje urodilo plodom

by Ivanka Leković / Vesna Šoškić | 26:05:2017 | 20:05:01

Zgrada A6 je negdje oko 19:30 danas ponovo dobila struju, potvrdili su Bar Infu iz CEDISA.

Kako nam je saopštio predstavnik stanara Mile Roćenović, stanari će tokom naredne nedjelje potpisati izjave da namjeravaju da plate dug, kako bi nakon toga Ministarstvo prosvjete potpisalo ugovor sa Elektroprivredom o snabdijevanju električnom energijom.

Bar Info saznaje da se u rješavanje problema uključio poznati barski društveno-politički radnik Zarija Franović, koji je to i potvrdio u telefonskom razgovoru.

On je istakao da je na molbu ljekara i prosvjetara stupio u kontakt sa ministrom zdravlja Kenanom Hrapovićem i ministrom prosvjete Damirom Šehovićem, te Zoranom Đukanovićemem - izvršnim direktorom u Sektoru snabdijevanja Elektroprivrede Crne Gore i Jagošem Popovićem, našim sugrađaninom, takođe zaposlenom u ovom sektoru, koji su imali razumijevanja za ovaj problem.

"Ne želim da se ovome da bilo kakva politička pozadina, jer je naša moralna i ljudska obaveza da pomognemo ljudima koji gotovo deceniju prolaze kroz muke oko rješavanja stambenog problema, tim prije što se radi o ljudima koji vaspitavaju i liječe nas i našu djecu. Najvažnije da su stanari dobili struju, ali problem se mora rješavati trajno“, kazao je Zarija Franović i potvrdio da je spreman da i dalje posreduje u rješavanju problema.