Društvo

Knjige kralja za starješinu Tanja

by DAN | 27:05:2017 | 11:39:13

Zbog njegove posvećenosti izviđačima, barsko dopisništvo "Dana" darivalo je Miodragu Tanju Masoničiću, starješini IO „24. novembar“, komplet knjiga kralja Nikole.
 
"Kao starješina odreda, Masoničić postiže sjane rezultate, i želimo mu da oni budu još bolji u narednom periodu, da i dalje širi misiju izviđaštva u barskoj opštini“ - kazao je Blažo Živković, referent markentinga u barskom dopisništvu "Dana“ iz Bara, uručujući knjige.
 
Izviđački Odred „24. novembar“ iz Bara, formiran u aprilu 1975. godine, bio je i ostao jedna od najznačajnijih i najbrojnijih organizacija još iz vremena velike Jugoslavije. Sve protekle godine odred je zauzimao značajno mjesto u životu mladih Bara, jer aktivno djeluje na polju vaspitanja mladih generacija. Za uspješan rad dobili su najveće opštinsko priznanje, Nagradu oslobođenja Bara. U arsenalu vrijednih priznanja imaju i najveće izviđačko odlikovanje "Zlatni javorov list" i zvanja "Odred partizan" i "Odred lavova", zatim "Zlatnog krsta" od Crvenog krsta Crne Gore, kao i Plakete Saveza udruženja Boraca i antifašista Crne Gore za doprinos razvoju antifašizma.
 
"Povodom 40 godina postojanja našeg odreda 2015. godine, od Saveza izviđača Crne Gore dobili smo Plaketu SICG, a povodom 60 godina od osnivanja Saveza izviđača Crne Gore naš odred je dobio najveće priznanje koje dodjeljuje ova organizacija, Zlatnu plaketu SICG“, kaže Masoničić.
 
Odred je jedan od najaktivnijih u zemlji, i nosilac mnogih značajnijih aktivnosti u Savezu izviđača Crne Gore.
 
„Možemo se pohvaliti saradnjom sa Mornaricom Crne Goer i Ministarstvom unutrašnjih poslova, Sektorom zaštite. Jedan od naših najznačajnijih projekata koji smo realizovali jeste projekat 'Izviđači u školama'. To je bio pilot projekat u okviru realizacije Nacionalnog plana akcije za mlade, i projekta 'Bar po mjeri djeteta', koji realizujemo sa Opštinom. Naš cilj je da u godinama koje su pred nama širimo misiju izviđaštva i skautizma“ - kaže Masoničić.