Društvo

Dan očeva u OŠ Srbija

by Mila Vukosavović | 30:05:2017 | 19:38:25

U OŠ “Srbija” održan je program u okviru realizacije Tranzicionog plana, čiji je cilj lakše prilagođavanje i uključivanje predškolaca u školski sistem.
 
Program pod nazivom “Dan očeva” u školi “Srbija” realizovan je u saradnji sa predškolskom ustanovom “Vukosava Ivanović Mašanović”, vrtićem Islamskog centra i privatnim vrtićem “Teo”. Kroz druženje i igru, prvaci OŠ “Srbija” su predškolcima otkrivali tajne školskih učionica. Pokazivali su svoje sveske, recitovali, pjevali, podržani vaspitačicama iz vrtića “Mala maslina” - predškolske ustanove “Vukosava Ivanović Mašanović” i učiteljicama prvog razreda.
 
Druženje su podržali očevi predškolaca i prvaka kojima je juče bila namijenjena glavna uloga u okviru realizacije Tranzicionog plana. Tako su vatrogasac Emil Kalamperović i stolar Dejan Ćetković predstavili svoja zanimanja i strpljivo odgovarali na postavljena pitanja djece. Pažnju su privukle i kaciga Dilanovog, kao i razne mašine i alati Matijinog i Davidovog oca.
 

Nakon predstavljanja zanimanja, organizovane su sportske aktivnosti u kojima su učestvovala djeca i roditelji. Očevi su, zajedno sa djecom, prelazili postavljene prepreke na poligonu, igrali mali fudbal i trčkarali po fiskulturnoj sali.
 
Na kraju ovog aktivnog dana, i djeca i roditelji iskazali su zadovoljstvo zajedničkim učešćem u igri i usvajanjem novih znanja, pa je na radost organizatora potvrđena opravdanost realizacije ovakvih planova sa ciljem lakše adaptacije predškolaca za školu.