Društvo

Treće mjesto za učenike OŠ Srbija

by Mila Vukosavović | 02:06:2017 | 11:24:08

Učenici Osnovne škole “Srbija“ osvojili su treće mjesto na konkursu pod nazivom “Razglednica moga grada” kojeg je organizovalo Udruženje nastavnika italijanskog jezika Crne Gore. Svečano uručenje nagrada održano je u KIC-u “Budo Tomović” u Podgorici, uz podršku Italijanske ambasade, Glavnog grada i KIC-a “Budo Tomović”.

Konkurs je raspisan za takmičenje u kategoriji učenika osnovnih i srednjih škola. Video snimak učenika OŠ ”Srbija” Ene Pepić, Enise Beharović, Emila Mujića, Dragane Popović, Tine Truš i Jovana Orlandića, uz podršku i pomoć njihove nastavnice i mentora Jadranke Marković - profesorice italijanskog jezika, osvojio je treće mjesto.


Učenici su na kreativan način, kroz video snimak u trajanju od tri minuta,  predstavili grad iz kojeg dolaze. Ljepota i zanos mladosti, ljubavi, prirodnih ljepota, legende, tradicije, istorije i kulture Bara, prožimaju se kroz video snimak, koji je začinjen i izvornom muzikom koju u Etno grupi Zora, njeguje profesorica muzičke kulture  u OŠ “Srbija”, Zorica Damjanović.

Na svečanosti, učenicima škole “Srbija” nagradu je uručio Ambasador Italije u Crnoj Gori, Vićenco de Monako, koji je učesnicima konkursa zahvalio na trudu i interesovanju za italijansku kulturu i italijanski jezik.

Pored novčanih nagrada koje je obezbijedilo Udruženje nastavnika italijanskog jezika Crne Gore, Ambasada Italije obezbijedila je vrijedne knjige za škole iz kojih dolaze nagrađeni učenici.


Ambasador Italije je učenicima škole “Srbija” kazao da ga je u snimku koji je nagrađen na konkursu, impresionirala emocija i ponos učenika koju su pokazali prema svom gradu i državi .

U najstarijoj obrazovnoj ustanovi Bara danas je bilo posebno svečano. Učenici i nastavnici su priredili prigodan program povodom 139 rođendana škole. U programu su kreativno I sadržajno sažeta  postignuća i aktivnosti učenika ove škole u protekloj školskoj godini. Za đaka generacije proglašen je Jovan Orlandić.