Društvo

Svetionik na manifestaciji Rastimo uz ples

by Silvija Vukelić | 02:06:2017 | 15:55:03

Šest privatnih predškolskih ustanova iz pet gradova Crne Gore: “Svetionik” iz Bara, “Pinokio Artić” i “Mali Mali Princ” iz Podgorice, “Vini Pu” iz Budve, “Arushi Pu - Vini Pu” Ulcinj i Vrtić “Osmijeh” Kotor i ove godine su 1. juna povodom Međunarodnog dana djeteta, organizovali manifestaciju “Rastimo uz ples” na Trgu Vektre u Podgorici.
 

Gosti manifestacije bili su Šanta Panta, solisti Sanja Perić, Maša Paović, Jana Božović, Dijana Zabijako i Iva Otašević. Program je vodio Miomir Maroš a oficijelni fotograf bio je Ardit Lika.
 

U isto vrijeme plesalo je juče preko 17.200 dječaka i djevojčica iz Crne Gore, BiH i Srbije. Pored Podgorice u našoj zemlji mališani su sa svojim vaspitačima plesali i u Kolašinu, Mojkovcu I Pljevljima. Autor programa je Dječija plesna asocijacija Srbije, a cilj manifestacije je podsticanje psihomotornog razvoja i socijalizacija djece u ranom uzrastu. Organizatori dodaju da projekat ima i misiju da unaprjeđuje “intergeneracijsku komunikaciju putem plesa i pokreta, kao i kulturnu saradnju u regionu”.