Društvo

Na FPE obilježen Dan fakulteta

by Željko Milović | 03:06:2017 | 13:43:13

Povodom obilježavanja 2. juna, Dana fakulteta, u velikom amfiteatru Fakulteta za poslovnu ekonomiju u Baru održana je svečana dodjela diploma svršenim studentima osnovnih i postdiplomskih studija.


Brojne svršene studente i goste pozdravio je u ime Fakulteta za poslovnu ekonomiju – Bar predsjednik upravnog odbora prof. Milovan Živković: “Evropsko visoko obrazovanje pored bolonjske deklaracije, gradi tzv. dualni sistem obrazovanja. Poznati model, patentiran i zaštićen kao intelektualna svojina prof. Marđokića, predstavlja, u stvari, preteču tog sistema, primijenjenog na našem Fakultetu. Fakultet za poslovnu ekonomiju Bar je prepoznatljiv po tom sistemu. Evropska univerzitetska komisija, koja je obišla mnoge fakultete u Crnoj Gori, u svom zaključku je konstatovala da  naš fakultet može biti primjer kvalitetnog  obrazovanja u Crnoj Gori, sa odličnim programima i sa modelom stručne prakse“.
 

Dekan Fakulteta za poslovnu ekonomiju Bar, prof. dr Božo Marđokić, je istakao da iza Fakulteta stoje rezultati, ali da uvijek treba imati na umu utvrđenu viziju “biti prvi, biti bolji i biti drugačiji” jer to je temelj iz koga proizilazi uspjeh.
 
„Fakultet za poslovnu ekonomiju se pozicionirao kao renomirana institucija na tržištu visokog obrazovanja Crne Gore. Tome je umnogome doprinio originalni model studentske prakse koji studentima omogućava da uz teorijska znanja koja student stekne tokom studija, spontano i neminovno usvoji i brojne poslovne vještine i kompetencije“, istako je Marđokić.