Društvo

OŠ Mrkojevići proslavila 132. rođendan

| 16:06:2017 | 12:05:07

Osnovna škola “Mrkojevići” u utorak je proslavila 132. rođendan. Dan škole obilježen je tradicionalnom školskom priredbom koju su za roditelje i prijatelje škole pripremili učenici uz podršku nastavnika.
 
Raznovrstan program sastojao se od: recitacija, horskih pjesama, igrokaza i plesnih i folklornih tačaka.
 
Okupljenima se obratio direktor škole Osman Grgurević. On je istakao zadovoljstvo postignutim rezultatima. 96 učenika od III do IX razreda je ostvarilo odličan uspjeh, gotovo svi učenici imaju primjerno vladanje, a broj neopravdanih izostanaka je zanemarljiv.

 
Direktor škole se zahvalio pojedincima i institucijama koje su doprinijele poboljšanju školske infrastrukture i uslova rad.
 
“Bilo je preko 100 donacija.  To je najbolji pokazatelj da lokalna zajednica vidi u nama pouzdanog partnera, a u našim učenicima prepoznaje snagu za budućnost u koju vrijedi ulagati. Zahvaljujući donacijama roditelja i prijatelja škole potpuno je renovirana područna škola u Dobroj Vodi, a zajednu sa JPU ‘Vukosava Ivanović Mašanović’ stvoreni su uslovi za otvaranje vaspitne jedinice vrtića u Dobroj Vodi. Ukupna vrijednost radova iznosi preko 12 000 eura”, kazao je Grgurević.

 
Posebno je istaknut doprinos člana Savjeta roditelja Ermina Boškovića kako zbog angažovanja na ovom projektu tako i zbog ukupnog odnosa prema školi. U dvorištu matične škole postavljeno je dječje igralište a u pripremi je i sajt škole. Donatori igrališta i izrade sajta, porodica naših iseljenika iz Čikaga, željela je da ostane anonimna za širu javnost.