Društvo

Zasijalo 68 Luča u barskim osnovnim školama

by Anđela Andrijašević | 20:06:2017 | 11:05:26

Sve barske škole,  osim OŠ “Bratstvo Jedinstvo” u Đuravcima, imale su đake sa odličnim uspjehom iz svih predmeta i primjernim vladanjem na kraju svake školske godine tokom devetogodišnjeg školovanja.
 
U centralnoj gradskoj osnovnoj školi “Blažo Jokov Orlandić” deset učenika je dobilo diplomu “Luča”: Vuko Novčić i Miloš Škerović iz IX-1, Milica Šaranović i Milena Nedović iz IX-2, Anja Markoč, Đorđe Okuka i Jovana Sarić iz IX-3, Anastasija Jovanović, Dušan Vukčević i Vuk Vuksanović iz IX-4. Za đaka generacije proglašen je Dušan Vukčević.

 
Lučonoše u OŠ “Jugoslavija” su: Katarina Vujačić, Hana Isić, Iva Nišavić, Lejla Perazić, Haris Peročević, Amir Čuturić, Luka Stanković, Aleksandra i Andrea Matković iz IX-1, Ognjen Živanović, Jovan Drobnjak i Isidora Radunović iz IX-2, Ognjen Piskulić, Nemanja Tomović i Tijana Tvrdišić iz IX-3, Anastasija Despotović, Andrea Mijović, Lejla Haskanović i Ivana Obradović iz IX-4, kao i Vladimir Ivanović, Iva Pavlović, Vasilije PantovićAleksandar Tomašević, Miloš Šikmanović, Koča Šišević i Adnan Vukić iz IX-5. Đak generacije je Lejla Hasanković.

 
Dobitnici diplome “Luča” u OŠ “Anto Đedović” su: Jovana Popović i Ksenija Vučević iz IX-1, Dragana Stijović i Tijana Kaličanin iz IX-2 i Anes Sinanović i Sofija Bilodid iz IX-3. Najboljim ocjenama tokom devetogodošnjeg školovanja istakle su se Sofija Bilodid i Jovana Popović, pa su one proglašene za đake generacije.
 
U OŠ “Meksiko”, nosioci “Luče” su: Anida Dacić, Anes Lukić i Irfan Šabović iz IX-a, Lana Marković, Anida Joha, Anida Rašketić, Anel Perazić i Irfan Pontić iz IX-b kao i Jelena Nilović i Iva Čović,koja je proglašena za učenika generacije ove škole, iz odjeljenja IX-c.

 
Sedam učenika je, u OŠ “Kekec” proglašeno lučonošama: Damjan Ranitović, Miloš Medojević, Erman Crnovršanin, Anđela Danić, Milka Knežević, Sandra Veličković i Anđela Đinović. Najbolje rezultate, u toku osnovnog školovanja, zabilježio je Damjan Ranitović pa ga je nastavničko vijeće proglasilo đakom generacije.
 
Dobitnici “Luče” u OŠ “Srbija” su Jovan Orlandić, koji je ujedno đak generacije i Katarina Radnić dok su to u OŠ “Mrkojevići” Elvis Petović i Arsenije Berginc.

 
U OŠ “Đerđ Kastrioti Skenderbeg” lučonoše su: Donat i Dorentina Perašević, Esmerinda Lekperić i Irdin Ramušević, a u OŠ “ Jovan Tomašević” najbolji uspjeh tokom devetogodišnjeg školovanja ostvarila je Anastasija Lekić.