Društvo

Podijeljeni bajramski paketi ugroženim porodicama

by Darija Marđokić | 25:06:2017 | 19:27:13

NVO “Orijent” podijelila je juče 36 bajramskih paketa za ugrožene porodice iz Bara. Osim u našem gradu, uručili su i 10 paketa u Nikšiću, te po šest u Tivtu i Podgorici. U tome su im pomogli NVO “Galaxy” iz Tivta, NVO “IRA” iz Podgorice i predsjednik Odbora Islamske zajednice Nikšić Mirsad Agović.
 
Kako su kazali iz ove NVO, ovo su njihove uobučajene aktivnosti za vrijeme Ramazana, kako bi pomogli i onima koji nemaju, da skromnom trpezom dočekaju bajramske dane.

 
Ove godine su od donacija ljudi dobre volje prikupili sredstva za 58 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, a vrijednost paketa je bila 30 eura.
 
“Vjerovanje muslimana je da se u mjesecu Ramazanu dobra djela mnogostruko nagrađuju kod Boga, te su stoga i najdarežljiviji u tom mjesecu. Veoma je bitan i socijalno-solidarni momenat da oni koji imaju misle na one koji nemaju što je, priznaćemo, u današnjem vremenu zaista rijetko. Koliko čovjeka ovakve akcije ispunjavaju duševno, toliko nas i čine tužnim, kada vidimo u kakvim uslovima žive naši sugrađani i ostaje uvijek žal što ne možemo više pomoći. S toga apelujemo na društvo, da zajedničkim snagama, konstantno, tokom cijele godine, pravimo slične akcije i da nam Bajram ili bilo koji drugi religijski praznik ne bude samo povod za to, već svakodnevna praksa“, kazao je predstavnik NVO „Orijent“ Ervin Hadžiburić.
 

 
On je u ime ove organizacije vjernicima Islamske vjeroispovjesti čestitao Bajram i zahvalio svim ljudima dobre volje koji su pomogli ovu veliku akciju na bilo koji način.