Društvo

Veliko interesovanje za upis u Srednju stručnu školu

by Vjera Knežević Vučićević | 26:06:2017 | 10:42:53

Ni Srednja stručna škola po interesovanju polumaturanata ne zaostaje za Gimnazijom i Ekonomsko- ugostiteljskom, tako da je u prvom upisnom roku na pojedinim obrazovnim programima bilo premalo mjesta za sve zainteresovane. Najviše pažnje među mladim Baranima izazvalo je uvođenje smjera farmaceutski tehničar.
 
“Interesovanje za upis u prvi razred bilo je znatno veće nego ranijih godina. Ukupno je upisano 179 učenika. Na obrazovnom programu farmaceutski tehničar formirano je jedno odjeljenje od 28 đaka. ‘Ispod crte’ je ostao i izvjestan broj prijavljenih za programe špeditersko-agencijski i carinski tehničar, kao i zainteresovanih za smjerove nautički tehničar i brodomašinski tehničar”,  navodi direktor škole Branislav Knežević.
 
U ovoj srednjoj školi ostalo je još nekoliko mjesta na obrazovnim programima veterinarski tehničar, poljoprivredni tehničar i automehaničar, dok za obrazovni program pekar nije bilo interesovanja.
 
Trend upisa u Srednju stručnu školu je iz godine u godinu u porastu. Tome osim uvođenja novog programa, doprinosi i već godinama konstantno interesovanje za sektor saobraćaj i komunikacije, a u junskom upisnom roku zabilježeno je i mnogo veće interesovanje učenika za upis na obrazovne programe iz sektora poljoprivreda, prehrana i veterina.