Društvo

VIDEO: U Dvorcu svečanost za lučonoše

by Vesna Šoškić, snimatelj Adi Karađuzović, montaža Senad Sukalić | 01:07:2017 | 00:03:51

Na tradicionalnom godišnjem prijemu u Dvorcu kralja Nikole, predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić nagradio je najbolje barske đake. Ove godine 114 učenika barskih osnovnih i srednjih škola dobilo je diplomu “Luča”.
 
I ove godine Bar se može ponositi brojem briljantnih đaka koji su za vrijeme školovanja imali isključivo odličan uspjeh. Šezdeset i osam osnovaca i trideset srednjoškolaca dobili su od opštine Bar 50€, a šesnaest učenika srednjih škola, koji su od prvog razreda osnovne škole do kraja srednjoškolskog obrazovanja imali sve petice, iz svih nastavnih predmeta po 100€.
 


“Ovo je jedna lijepa svečanost i jedan divan trenutak. Večeras se osjećam podmlađenim, sjećam se lijepih školskih dana i osjećam se veoma ponosnim što imamo ovakvu omladinu. Čestitao sam njima i njihovim roditeljima na trudu i rezultatima i poželio uspjeh u daljem školovanju”, kazao je u izjavi za Radio Bar i Bar Info predsjednik Srzentić.
 
On je, osvrćući se se na značajan resurs i potencijal koji najbolji đaci predstavljaju za Bar, kazao da su oni  siguran zalog za budućnost.
 
“Jedino je znanje u svim vremenima, i onim dobrim i onim manje dobrim, siguran osnov za život i budućnost. Ovi mladi ljudi koji su naučeni da rade, koji hoće da rade i koji rezultate svoga rada valorizuju kroz uspjeh su garancija da Bar, drevni grad ima budućnost”, istakao je predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić.
 

Jovana Popović je dobitnica "Luče" i đak generacije u OŠ "Anto Đedović". Takođe, sjajan đak barske Muzičke škole.
 
“Potreban je trud, ali i volja da se sve ovo postigne. Ima vremena i za druženje, ali mora se vrijeme izdvojiti za učenje”, kaže Jovana, koja je završila i osnovnu Muzičku školu, odsjek violina i osvajala prva mjesta na svim domaćim takmičenjima. Upisala je Gimnaziju i vanredno Srednju muzičku školu "Andre Navara" u Podgorici, jer još uvijek nije sigurna da li će muzika biti njeno definitivno opredjeljenje.
 
Anđela Popović iz Gimnazije "Niko Rolović" i Milena Nedović iz O.Š. "Blažo Jokov Orlandić" takođe su dobitnice "Luče A" za sve petice iz svih predmeta.
 
“Ključ uspjeha je u predanom radu i trudu. Mislim da je najvažniji kontinuitet, redovno raditi, redovno vježbati, sticati stručne vještine, ali i sarađivati sa ljudima, komunicirati sa prijateljima", kazala je Anđela Popović, čija je sestra takođe dobitnica "Luče A". Njeni planovi su da upiše Pravni fakultet u Podgorici, jer smatra da pruža budućnost. Podrška Opštine Bar za nju puno znači.
 
“Ovakve nagrada i podrška za nas su vjetar u leđa, jer želimo da radimo i napredujemo”, kazala je Anđela Popović.
 
Milena Nedović je istakla kako su za uspjeh potrebni rad, dobra organizovanost i malo sreće.
 
"Podrška Opštine mi puno znači. Sam osjećaj da ste član zajednice koja brine o mladim ljudima i zna da nagradi trud i rad meni predstavlja veliko zadovoljstvo”, kazala je Milena Nedović.
 
Najbolji đaci su, uz novčanu nagradu, dobili na poklon od Opštine i vrijedne knjige o Baru, autora Vladislava Kasalice i Maksima Lutovca.


Lučonoše: 

OŠ “Anto Đedović”: Vučević Ksenija, Popović Jovana, Kaličanin Tijana, Stijović Dragana, Bilodid Sofija, Sinanović Anes

OŠ “Blažo Jokov Orlandić”: Novčić Vuko, Škerović Miloš, Šaranović Milica, Nedović Milena, Markoč Anja, Okuka Đorđe, Sarić Jovana, Jovanović Anastasija, Vukčević Dušan, Vuksanović Vuk

OŠ “Đerđ Kastrioti Skenderbeg”: Perašević Donat, Perašević Dorentina, Lekperić Esmerinda, Ramušević Irdin

OŠ “Jugoslavija”: Vujačić Katarina, Isić Hana, Nišavić Iva, Perazić Lejla, Peročević Haris, Čuturić Amir, Stanković Luka, Matković Aleksandra, Matković Andrea, Živanović Ognjen, Drobnjak Jovan, Radunović Isidora, Piskulić Ognjen, Tomović Nemanja, Tvrdišić Tijana, Despotović Anastasija, Mijović Andrea, Hasanović Lejla, Obradović Ivana, Ivanović Vladimir, Pavlović Iva, Pantović Vasilije, Tomašević Aleksandar, Šikmanović Miloš, Šišević Koča, Vukić Adnan

OŠ “Jovan Tomašević”: Lekić Anastasija                            

OŠ “Kekec”: Ranitović Damjan, Medojević Miloš, Crnovršanin Erman, Danić Anđela, Knežević Milka, Veličković Sandra, Đinović Anabela

OŠ “Meksiko”: Dacić Anida, Lukić Anes, Šabović Irfan, Marković Lana, Joha Anida, Rašketić Anida, Perezić Anel, Pontić Irfan, Čović Iva, Nilović Jelena

OŠ “Mrkojevići”: Berginc Arsenije, Petović Elvis

OŠ “Srbija”: Orlandić Jovan, Radnić Katarina

Gimnazija “Niko Rolović”: Luča A: Lukić Vanesa, Oluić Maja, Novaković Dragan, Mihajlović Igor, Stanović Divna, Količić Indira, Lalević Vasilije, Mitrović Milan, Popović Anđela, Popović Marijana, Petović Lejla, Kojić Ilhana, Kukuljac Denira, Novović Stefan, Vujošević Savo; Luča B: Kruta Tijana, Leković Luka, Đonović Katarina, Bajković Petra, Radović Marija, Novaković Vladana, Vukmanović Jovan, Milošević Bojana, Živanović Igor, Kalezić Luka, Lukić Marina, Krgović Milica, Pepđonović Ivana, Niković Jovana, Bosović Zerina, Arabelović Jasna, Petrić Jelena, Nikolovska Marija, Kalamperović Ajdin, Vujošević Isidora

Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola: Luča A: Vukosavović Milica; Luča B: Lukolić Kristina, Nikičić Adelisa, Božović Kristina, Vučićević Iva, Jovanović Anita, Beharović Šefika, Maljević Dragana, Dragović Ksenika, Tijanić Damjana.

Srednja stručna škola: Luča A: Mašanović Vasilije