Društvo

Paunović: Putnici zainteresovani za brod na liniji Bar - Bari

by POBJEDA; photo: D.Senić | 01:07:2017 | 10:53:03

Zainteresovanost za putovanje na liniji Bar-Bari veće je nego prošle godine i pored polugodišnjeg prekida te linije, saopštio je izvršni direktor “Barske plovidbe” Milo Paunović.
 
Od polovine maja pomorsku vezu između Crne Gore i Italije održava riječka kompanija “Jadrolinija” sa feribotom „Dubrovnik”.
 
Brod “Dubrovnik” u junu, julu i avgustu saobraća dva puta nedjeljno, dok će u septembru, oktobru i novembru saobraćati samo jednom nedjeljno.
 
“Činjenica da je brodom `Dubrovnik` u periodu od 18. do 31 maja, kada je na liniji Bar-Bari plovio jednom nedjeljno, prevezeno 1.187 putnika, dok je brodom `Sveti Stefan 2` od 1. do 14. maja prošle godine, kada je prestao da plovi zbog pretrpljenog oštećenja na rampi, ploveći dva puta nedjeljno prevezao 706 putnika, dovoljno govori o uspješnosti uspostavljene saradnje sa tom renomiranom brodarskom kompanijom“, kazao je Paunović “Pobjedi”.
 
On je dodao da je u tom periodu “Dubrovnik” prevezao 144 automobila, 65 kamiona, 62 motora, 14 kombija, 13 autobusa, sedam prikolica i tri kampera. Poručio je kako će biti u potpunosti zadovoljan kada barska kompanija svojim brodom bude održavala tu liniju
 
“Smatramo da smo ovaj naslijeđeni problem, uz bezrezervnu podršku Ministarstva saobraćaja i pomorstva, riješili na najbolji mogući način, zaključenjem ugovora o poslovnoj saradnji sa riječkom Jadrolinijom”, rekao je Paunović.
 
On smatra da je u ovom momentu i okolnostima ovakvo uspostavljanje linije za “Barsku plovidbu” najracionalnije i najoptimalnije.
 
“Uspostavljanje linije sa brodom koji bi ‘Barska plovidba’ uzela u najam bilo bi za nju pogubno, pogotovu u momentu kada činimo sve da akumuliramo što više sredstava za otplatu kredita koji je uz garanciju Vlade uzet za nabavku teretnih brodova kod kineske Exim banke”, naglasio je Paunović.