Društvo

Novi kvar na vodovodnoj mreži, ekipe na terenu

| 01:07:2017 | 21:57:39

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija danas su saopštili da je „u kasnim popodnevnim satima juče došlo do novog havarijskog kvara na izlaznom čeličnom cjevovodu 400 mm iz rezervoara Šušanj, nedaleko od mjesta kvara koje su zaposleni u DOO ViK Bar vanrednim naporima i danonoćnim radom, upravo bili uspjeli da otklone“.
 

Razlog novog kvara je, ističe se, dotrajalost čeličnog cjevovoda, starog već više od 30 godina, čitavom njegovom dužinom.
 

"Zaposleni u d.o.o. Vodovod i kanalizacija Bar od ranih jutarnjih sati ulažu maksimalne napore da što prije otklone i ovaj kvar. Otežavajuća okolnost je nepristupačnost terena i neposredna blizina željezničke pruge s jedne strane, kao i porodične stambene zgrade s druge. Noćas je mjesto kvara sa izvršnim direktorom d.o.o. Vodovod i kanalizacija Bar obišao i predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić, zajedno sa predsjednikom SD Bara Mićom Orlandićem. Tom prilikom, predsjednik Opštine je bliže upoznat sa težinom kvara i mogućnostima njegovog otklanjanja, koji je bio i jedini razlog zbog kojeg DOO Vodovod i kanalizacija Bar objektivno nije mogao da postupi po njegovoj odluci o preuzimanju vode i sistema regionalnog vodovoda.
 
Izvršni direktor je izrazio očekivanja da će kvar biti otklonjen u narednih nekoliko dana, čime će se stvoriti tehnički uslovi i za preuzimanje vode iz Orahovog polja, kao i iz sistema Regionalnog vodovoda. Takođe, obavijestio je predsjednika Opštine da je trenutno stanje vodosnabdijevanja na području naše opštine zadovoljavajuće, osim u naseljima koja gravitiraju izvorištima Zaljevo i Sustaš, za koja ne postoje tehnički uslovi za prihvat vode iz sistema Regionalnog vodovoda“, kaže se u saopštenju kojeg potpisuje izvršni direktor Vodovod i kanalizacija d.o.o. Bar Zoran Pajović.