Društvo

Za asfaltiranje kroz Bjeliše čeka se odobrenje

by Ivanka Leković | 03:07:2017 | 12:09:26

Za asfaltiranje ulice Stara pruga u naselju Bjeliši čeka se samo odobrenje firme koja vrši nadzorne radove.
 

“U interesu je svih da se ulica Stara pruga asfaltira i dovede u red. Riječ je o jednoj od prioritetnih saobraćajnica, koja je i jedina alternativa nadvožnjaku“ - kazao je za Bar Info i Radio Bar koordinator MZ Bar IV, Zarija Franović.
 
“Finansijska sredstva su obezbijeđena, posao je pri kraju, ali se čeka odobrenje i to je glavni razlog zašto asfaltiranje kasni. Nadzor vrši njemačka firma ‘Dalen’, a ‘Jedinstvo’ iz Užica okončalo je poslove na primarnoj kanalizaciji. Svjesni smo da prašina i rupe predstavljaju problem, ali apelujem za još malo strpljenja, da se posao odradi kvalitetno i bez prepravki” - kaže Franović, dodajući se da se zabrana gradnje tokom turističke sezone ne odnosi na ovu dionicu.
 
On je istakao da su neprijatni mirisi koji se šire iz kanala posljedica izlivanja septičkih jama koje su nesavjesni pojedinci sproveli u kanale, a neki čak i u atmosfersku kanalizaciju.
 
Franović podsjeća da su od januara do maja na području ove MZ Elektrodistribucija Bar i Elektroprivreda Crne gore obavile radove vrijedne oko 300.000 eura. “Položeni su elektro-kablovi 35/10 kV koji su povezali glavnu trafostanicu u MZ Bar IV sa onom u Polju, čime je poboljšano elektrosnabdijevanje. U sklopu radova asfaltirano je i 500 metara ulica u MZ Bar IV, od glavne trafostanice pored kuće Senića – Perazića do Dragišića, uređena ulica od Jusove prodavnice do Nikočevića i Osmanovića. Sanirana je i ulica od Đurovića pored Orlandića, Nikočevića do Lukovića, a završeni su poslovi postavljanja  elektrokablova pored Rene prema Polju, ulica je sanirana i dovedena u pristojno stanje”, kaže Franović.
 
Takođe, on podsjeća da je DOO  Vodovod i kanalizacija, na insistiranje MZ, poslije nekoliko godina očistilo šahte kod Dragišića – Senića i Perazića, a njihove ekipe su očistile i pokosile kanale i propuste. Franović podsjeća da je početkom maja počela izgradnja primarne kanalizacione mreže u Ulici Stara pruga od raskrsnice kod kuće Žuđelovića do kuće Trifunovića i dalje u dužini 1,5 km, i ističe da će, čim nadzorni organ odobri, biti započeto asfaltiranje ove saobraćajnice.