Društvo

VIDEO: Ljeto sa zvijezdama svakog petka od 7. jula

by Vesna Šoškić; snimatelj Adi Karadjuzović; montaža Senad Sukalić | 03:07:2017 | 18:09:34

“Ljeto sa zvijezdama”, popularna muzička manifestacija koju u  sezoni priređuje Turistička organizacija Bara počinje 7. jula nastupom popularnih pop-rock bendova “Ničim izazvan”, “Orthodox Celts” i “Iskaz”. Svakog petka, do 18. avgusta, građani Bara i njihovi gosti uživaće na Šetalištu kralja Nikole u koncertima poznatih muzičkih zvijezda iz naše zemlje i regiona.
 

I ovoga ljeta šetalište kralja Nikole svakog petka biće ispunjeno  dobrim vibracijama, ritmom i raspoloženjem koje Barani i njihovi gosti svake godine s nestrpljenjem očekuju. Nastupiće neka od najpoznatijih muzičkih imena ex-YU regiona, koji pripadaju različitim muzičkim žanrovima, čime će biti zadovoljeni ukusi širokog auditorijuma.
 
Prve koncerte TO Bar priređuje u saradnji sa NVO sektorom.
 
Realizovali smo niz projekata sa nevladinim organizacijama, ali prvi put zajedno organizujemo nekoliko koncerata. Sa NVO “Sinteza” 7. jula priređujemo gostovanje bendova “Ničim izazvan”, “Orthodox Celts” i “Iskaz”, a 8. jula sa NVO “Oldtimer klub” Bar, u Ulici Vladimira Rolovića posjetioci će uživati u nastupu legendarne “YU grupe”, "Beniman" i ansambla "Toć" - kazala je na presu direktorka TO Bar Neda Ivanović.
 

“Party bus”, kako je nazvano prvo veče “Ljeta sa zvijezdama” je jedinstvena manifestacija koja će prvi put biti organizovana u Crnoj Gori i predstavlja svojevrstan vid promocije turističkih atraktivnosti, navela je Sandra Vaktal iz NVO "Sinteza".
 
“Drago nam je što je TO Bara prepoznala značaj ovakvog događaja, koji, sem muzičkog dijela predstavlja svojevrstan vid prezentacije turističkih atrakcija, jer bendovi stižu autobusom, prolaze kroz sjeverni, centralni i južni dio Crne Gore i tom prilikom posjetiće razne znamenitosti. U Baru će vidjeti Stari Bar, Staru maslinu i Skadarsko jezero", istakla je Sandra Vaktal.
 
Koncerte drugog dana, 8. jula pratiće takođe zanimljiv program, kojem će prethoditi atraktivni reli oldtamera “između dvije čarobne obale”.
 
“Zahvaljujemo se TO Bar koja je pomogla realizaciju ove zamisli, koju priređujemo pod pokroviteljestvom kompanije ‘Shell’. Trajaće od 7. do 9. jula, tokom kojih je predviđen zanimljiv i dinamičan program. Prvog dana, u saradnji sa ‘Lake festom’ zajedno sa učesnicima posjetićemo taj atraktivan festival, a 8. jula u 9:00 sa Virpazara krenuće reli oldtimera putevima ‘panoramske rute’ koju je osmislila TO Bar. Učestvovaće pedesetak vozila iz Crne Gore, planirano je da ovo bude tradicionalna manifestacija, koja će iz godine u godinu okupljati sve više učesnika i iz inostanstva. Nakon uručivanja nagrada i plaketa svi idemo na koncerte ‘YU grupe’, ‘Benimana’ i ‘Ansambla Toć’”, kazala je Jovana Pekić, iz “Oldtimer kluba Bar”.
 
Druženje na Šetalištu kralja Nikole biće nastavljeno u petak, 14. jula, kada nastupa grupa “Van Gog”, a 21. jul rezervisan je za gostovanje Željka Bebeka. Tom prilikom će na šetalištu biti postavljeni i štandovi sa crmničkim vinom, maslinama i proizvodima od oovg plemenitog ploda, suveniri, med...
 
“Za ljubitelje etno muzike 28. jula pripremili smo etno veče kada nastupaju etno grupe ‘Zora’, ‘Bistrik’ i Bilja Krstić. U sasvim novom ruhu goste će 4. avgusta zabavljati Dina Desančić i ‘Akademija’, Dejan Petrović i Big Band. Nakon osam godina u Baru će na ‘Ljetu sa zvijezdama’ nastupiti Željko Joksimović, a ovogodišnju manifestaciju zatvara legenda narodne muzike Ana Bekuta”, saopštila je direktorica TO Bar Neda Ivanović.
 

U Turističkoj organizaciji očekuju izvanrednu posjetu u glavnoj turističkoj sezoni, s obzirom da je predsezona dobro počela i da smo, kako navode, “prema svim pokazateljima na pragu najbolje turističke sezone do sada”.
 
Tome su svakako doprinjele brojne aktivnosti Turističke organizacije – sajmovi i prezentacije u zemlji i inostranstvu, gostovanja studijskih grupa novinara i turoperatora iz svijeta, otvaranje turističko-informativnih biroa, izgradnja panoramske rute između morske i jezerske obale sa 7 vidikovaca koje je izgradila TO Bar, a i ovoga ljeta pripremili su niz aktivnosti i manifestacija koje doprinose promociji Bara kao atraktivne turističke destinacije,među kojima su i nagradna igra “Otkrijte nam skriveno i nepoznato blago”, kao i tradicionalna akcija “Za još ljepši grad”.