Društvo

Škerović: Stubići i zaštita kod Tri kule do septembra

I.Leković / Ž.Milović | 03:07:2017 | 18:47:37

Redakciji Bar Infa i Radio Bara danas se, u ime, tridesetak potpisnika peticije o vraćanju stubića i postavljanju ležećih policajaca ispred zgrade Tri kule, obratio frizer Nikola Marstijepović, apostrofirajući da se već godinu dana i nemilog događaja u kome je jedva preživio, nije mrdnulo sa "mrtve tačke“.

Oko 13:30, 27. jula 2016, dok je uživao u dokolici ispred svoje radnje Ulici Vladimira Rolovića, na njega je automobilom naletio Nedžad Soliovski koji je pokosio zaštitne stubiće što kolovoz odvajaju od trotoara i uletio u pješačku zonu, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. Policija ga je ubrzo uhapsila i određeno mu je zadržavanje.

To je bio povod, kaže Marstijepović, da se tridesetak vlasnika obližnjih lokala, udruži i pošalje u septembru 2016. peticiju sa zahtjevom da se nađe rješenje i spriječe nove nesreće, jer je ova iz jula 2016. bila samo jedna u nizu na istom mjestu.


U Opštini Bar su nam danas potvrdili da je radi povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, u Opštini Bar urađen Elaborat postavljanja tehničkih sredstava, tj. fizičkih prepreka kao usporivača brzine na kritičnim mjestima, odnosno mjestima na kojima se događaju saobraćajne nezgode, pa i na pješačkom prelazu u Ulici Vladimira Rolovića - preko puta Tri kule.

Kako je za Radio Bar i Bar Info kazao Dejan Škerović iz Sekretarijata za uređenje prostora, komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine, za rješavanje ovog prelaza zalaže se i predsjednik Opštine, zbog velikog broja školske djece koja se ovuda kreću.

Pješački prelaz, na kome je zabilježeno više saobraćajnih nezgoda, po Škerovićevim riječima, trebalo bi da bude obezbijeđen prije početka školske godine, zavisno od tenderske procedure. Ponuđena su dva tehnička rješenja za usporavanje i biće odabrano ono koje je za ovaj prelaz pogodnije.