Društvo

Čarliju treba pomoć za kupatilo

by Darija Marđokić | 11:07:2017 | 15:20:41

Nakon što je uspješno završio akciju „Aleksa, uz tebe sam“, čime je jedanaestogodišnjem dječaku sa autizmom i njegovoj porodici obezbijedio dom, poznati humanista Božidar Nikolić Čarli moli da se i njemu pomogne i završi kuća.

Čarlijeva nova kuća počela je da se gradi još u junu prošle godine, a ostale su da se završe vodovodne i kanalizacione instalacije. Otkako se uselio, za potrebe korišćenja vode, prinuđen je da koristi stari objekat.

Kako je kazao Čarli, radnici su u kupatilu ištemovali i probili sve rupe za dovod i odvod, ali su stali sa radovima jer nije bilo cijevi. Od tada, već tri mjeseca na kući nema nikakvih radova, a Čarli nema novca da plati majstore. Stoga, moli sve građane dobre volje koji su u mogućnosti da mu novčano pomognu, kako bi platio druge majstore koji bi završili radove ili da mu se jave majstori koji bi besplatno odradili posao.

“Sve je oštemovano, kupljene su kompletne vodovodno-kanalizacione cijevi, samo je potreban majstor koji će to odraditi. Potrebno je da se prokopa beton preko terase i priključi na vodovod u staru kuću, istim putem prokopa kanal i  postave kanalizacione cijevi do septičke jame, nekih 3 do 5 metara. Dnevnica je 25 eura, a posao se može uraditi za 3-5 dana. Za ovaj posao potrebno je od 75 do 125 eura” naveo je Čarli.

On je zamolio sve koji žele da mu pomognu, da dođu kod njega kući, i dodao da mu je Udruženje paraplegičara Bar odavno kupilo sve što je potrebno za završetak vode i kupatila za novi dom.