Društvo

Djeca iz Bara na NTC kampu

ZAKUPLJEN MARKETINŠKI PROSTOR | 17:07:2017 | 19:28:09

ZAKUPLJENI MARKETINŠKI PROSTOR

U organizaciji NTC centara Crne Gore, na Žabljaku je u dva termina tokom jula (od 3. do 8. i od 9. do 14. jula) organizovan kamp u prirodi. Posredstvom PPU “Svetionik”, licenciranog NTC centra za Bar, tamo su boravila i djeca iz našeg grada.
 
Cilj kampa je podsticanje razvoja vještina, znanja i emocija koje se u svakodnevnom životnom ritmu usporeno razvijaju ili sasvim zapostavljaju.
 
Program je namijenjen djeci od 3 do 13 godina, a osmislili su ga i realizovali dr Ranko Rajović i Uroš Petrović sa predavačima NTC tima i volonterima.

 
“Boravak u kampu omogućava djeci da upoznaju svijet oko sebe, unaprjeđuju međusobnu komunikaciju, usvajaju znanja o prirodi i snalaženje u njoj, jačaju istraživački duh i fizičke vještine kroz segmente. Djeca su obišla Crno jezero i u njemu se kupala, obišli su i Zminje jezero. Pravili su kolibe od grana u šumi. Uveče su gledali zvijezde i učili o njima. Vozili su biciklo, hodali bosi po travi, rješavajući zadate preprekež... Vratili su se kućama presrećni, jer su na kampu doživjeli nezaboravna iskustva u prirodi i kroz igru naučili NTC tehnike”, kazala je za Bar info Ivana Durutović, direktorica ”Svetionika” i licencirani NTC predavač.

U toku prošle školske godine pedesetoro djece iz Bara pohađalo je NTC radionice, koje u PPU “Svetionik” sprovode licencirani NTC predavači i vaspitači. Pored toga, uspješno su organizovali seminare i edukativne tribine, ali i školu šaha. Predavač je profesor Milorad Đonović, majstorski kandidat.

 
Ambiciozne planove imaju i za narednu školsku godinu.
 
“Novi ciklus NTC radionica i škole šaha počinje u septembru. Takođe je u toku i upis djece u vrtić. Mogu se upisati djeca od 1 do 6 godina. Posjedujemo licencu Ministarstva prosvjete Crne Gore. Djeca se u zavisnosti od uzrasta raspoređuju u dvije vaspitne grupe: mlađa mješovita i starija mješovita.Trudimo se da im boravak u vrtiću učinimo interesantnim i lijepim. Kod nas dolaze s osmijehom i brzo se prilagođavaju. Obezbjeđujemo im boravak bez televizora, na svježem vazduhu, da praktično uče kroz igru. NTC program koji primjenjujemo podiže nivo intelektualnih sposobnosti, sprječava poremećaj koncentracije i pažnje u školskom periodu, razvija koordinaciju pokreta i motorike, brzinu razmišljanja, povezivanja i zaključivanja. Sva djeca imaju korist od programa, a posebno je koristan za detekciju darovite djece i podsticanje razvoja darovitosti. Roditelji nam vjeruju. jer kod djece vide rezultate” kazala je Durutović.

 
Zainteresovani za vrtić, NTC radionice i školu šaha, mogu se informisati lično u prostorijama PPU “Svetionik”, putem njihove facebook stranice ili na tel. 067 628 668, a detalje o NTC programu mogu pronaći na zvaničnom sajtu www.ntcucenje.com.  

ZAKUPLJENI MARKETINŠKI PROSTOR