Društvo

Prekršajne prijave zbog buke i radnog vremena

| 21:07:2017 | 16:32:47

Službenici Komunalne policije u toku inspekcijskog nadzora utvrdili su da pojedini ugostiteljski objekti nisu ispoštovali obavezu određenu Odlukom o radnom vremenu, te su u okviru propisanih ovlašćenja izdali prekršajne naloge ugostiteljskim objektima “Borsalino” i “Čudesa od mesa” u Sutomoru.
 
Zakonom o inspekcijskom nadzoru propisano je da će se novčanom kaznom od 500 eura do 15.000 eura kazniti subjekat nadzora, ako ne postupi po naredbi inspektora.
 
Osim toga, izdali su i četiri prekršajna naloga vlasnicima ugostiteljskih objekata “As”, “Teatro”, “Risico” i “Mr Braun” iz Sutomora, jer su u toku nadzora utvrdili da su nivoi buke u akustičkim zonama iznad propisanih graničnih vrijednosti,
 
U periodu od 5. do 19. jula ove godine na teritoriji opštine Bar ukupno je izvršeno 244 mjerenja nivoa buke od strane službenika Komunalne policije Opštine Bar.
 
Zakonom o zaštiti od buke u životnoj sredini propisano je da će se novčanom kaznom od 1000 eura do 20.000 eura kazniti subjekat nadzora ako prouzrokuje buku u akustičkim zonama iznad propisanih graničnih vrijednosti.