Društvo

Jonica ima najviše prijedloga za predsjednika SNP

by DAN | 25:07:2017 | 11:14:02

Ubjedljivo najviše prijedloga za predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP) ima Baranka Snežana Jonica, koju su kandidovali članovi mjesnih odbora te stranke u svim gradovima u Crnoj Gori, piše “Dan”.
 
Po Rokovniku o najvažnijim aktivnostima za pripremu osmog kongresa SNP, juče je istekao rok za završetak postupka predlaganja kandidata za predsjednika partije, delegate i članove glavnog odbora. U nekim gradovima postupak je odavno završen, dok u nekim još traje, i očekuje se da će biti završen u nekoliko narednih dana.
 
Jonica je, prema saznanjima “Dana”, jedini predloženi kandidat na Cetinju, u Kotoru i na do sada održanim mjesnim odborima u Kolašinu i Budvi. U Herceg Novom je predložena u svim mjesnim odborima koji su do sada održani, dok se osim nje na nekim mjesnim odborima predlažu i Danijela Đurović, Vuksan Simonović, Dragoslav Šćekić i Vesko Marković. Na do sada održanim mjesnim odborima u Baru, osim Snežane Jonice, predložen je i Radivoje Rašović. U Andrijevici su predloženi Snežana Jonica i Veselin Bakić. U Pljevljima je na svim mjesnim odborima predložena Snežana Jonica, a osim nje po nekoliko predloga imaju Radivoje Rašović i Radoman Gogić.
 
U Nikšiću su do sada predloženi Snežana Jonica, Vlado Joković, Dragoslav Šćekić, Spasoje Kovačević i Dragutin Bata Raičević. Interesantno je da je na jednom mjesnom odboru u Nikšiću za predsjednika stranke predložen i bivši funkcioner SNP-a Aleksandar Damjanović, koji je nedavno isključen iz stranke. U Plužinama su za predsjednika SNP-a predloženi Snežana Jonica, Radivoje Rašović i lokalni funkcioneri Mijuško Bajagić, Milutin Cicmil i Vlado Joković. U Danilovgradu su na svim do sada održanim mjesnim odborima predloženi Snežana Jonica i Spasoje Kovačević. Osim njih, među kandidatima za predsjednika SNP-a je i potpredsjednica Danijela Pavićević.
 
Podgorički odbor predlaže Snežanu Jonicu i Radivoja Rašovića. Osim njih, predloženi su i lokalni funkcioneri, među kojima se najčešće pominju Radmila Čagorović i Dragan Ivanović. Osim njih, u Podgorici se predlaže i aktuelno rukovodstvo partije potpredsjednica Danijela Pavićević i sekretar izvršnog odbora Spasoje Kovačević. Među predloženima iz mjesnog odbora SNP-a Zabjelo nalazi se i doskorašnji predsjednik stranke Srđan Milić. To je za sada jedini predlog za Milića.
 
Na Žabljaku su za predsjednika SNP-a kandidovani Snežana Jonica, Radivoje Rašović i šef lokalnog odbora partije Mišo Ćetković. Osim njih, Žabljačani su predložiJš i odbornika SNP-a iz Plužina Vlada Jokovića.

Ko je prihvatio kandidaturu za predsjednika SNP-a znaće se na sjednici glavnog odbora koji po Rokovniku mora biti održan najkasnije do 9. avgusta. Po pravilima SNP-a, nakon što svi opštinski odbori dostave centrali sve podatke, što je oročeno na 4. avgust, od svih predloženih kandidata traži se da se izjasne o kandidaturi. To moraju uraditi najkasnije do sjednice glavnog odbora na kojoj se utvrđuje lista kandidata za predsjednika za kongres.
 
Osmi kongres SNP-a biće održan 13. avgusta.