Društvo

Predsjednik Vujanović primio Sanju Vlahović

| 28:07:2017 | 11:00:37

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je novoimenovanu ambasadorku Crne Gore u Republici Italiji, Baranku Sanju Vlahović, pred preuzimanje ambasadorske dužnosti u Rimu.
 
Kako je istaknuto u saopštenju nakon susreta, predsjednik Vujanović je naglasio posebnu vrijednost saradnje sa Republikom Italijom, ocjenjujući da je naše članstvo u NATO-u šansa unapređenja saradnje i intenziviranja partnerstva.
 
“Iskazao je poštovanje za maksimalnu posvećenost novimenovane ambasadorke u saradnji sa Italijom u period dok je obavljala dužnost ministarke nauke, kada je i potpisan međudržavni Sporazum o naučnoj i tehnološkoj saradnji. Ovaj sporazum je bio osnova za Sporazum sa Nacionalnim savjetom za nauku Italije, na temelju koga su realizovani i ostvaruju se brojni projekti u oblasti obrazovanja, nauke i kulture u Crnoj Gori. Upravo ovakva posvećenost prepoznata je u Italiji i bila je osnovom da predsjednik Italije novoimenovanu ambasadrku odlikuje najvećim državnim odlikovanjem za unapređenje međudržavnih odnosa”, kaže se u saopštenju.   
 
Novoimenovana ambasadorka Vlahović je saopštila da je obavila široke pripreme pred odlazak na diplomatsku dužnost i da će koristeći bogata iskustva saradnje, biti maksimalno posvećena uspjehu njene važne diplomatske misije.
 
Predsjednik je uputio iskaze visokog poštovanja u obavljanju diplomatske misije prethodnom ambasadoru Antunu Zbutegi.