Društvo

Monteput: Potrebna zaobilaznica oko Bara

by POBJEDA | 03:08:2017 | 11:23:48

Kilometarske kolone automobila ovih dana na prilazu tunelu Sozina posljedica su otežanog protoka vozila kroz Sutomore i prema Petrovcu, naveo je izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević. On smatra da će taj problem najadekvatnije biti riješen izgradnjom obilaznice oko Bara.
 
Trenutni dnevni promet automobila kroz Sozinu je od 12 do 17 hiljada.
 
“Svake godine u ovom periodu imamo gužve na prilaznim putevima i u blizini tunela Sozina, jer imamo zagušenje saobraćaja na priključnim putevima, a posebno na saobraćajnici kroz Sutomore. U tom mjestu postoje tričetiri pješačka prelaza, koja reguliše policija i kad dođe do zagušenja u Sutomoru formiraju se kolone skoro do tunela”, kazao je Mujević Pobjedi.
 
Naveo je da su u tim slučajevima nadležni u Monteputu prinuđeni da obustave prolaz kroz tunel, jer ne smiju iz bezbjednosnih razloga zadržavati ogroman broj automobila u tunelu. Gužvu izaziva isključivo neadekvatan protok saobraćaja kroz Sutomore i prema Petrovcu.
 
“Problem nije u Monteputu, koji je spremno dočekao turističku sezonu. Naplata putarine se obavlja brzo, uvedene su i kartice da putnici brže prođu, tako da imamo ubrzanje protoka vozila. Imamo povećanje saobraćaja pet do deset odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, ali to nije uzrok gužvi, već zagušenje na prilaznim putevima Sutomoru, odnosno Baru”  izjavio je Mujević i poručio da će problem saobraćajnih gužvi u špicu ljetnje sezone u blizini Sozine biti najadekvatnije riješen izgradnjom brze saobraćajnice od tunela, odnosno obilaznice oko Bara.
 
Imamo idejni projekat obilaznice Bara, koji je Monteput uradio sa Ministarstvom saobraćaja,  podsjetio je Mujević, koji nije mogao da precizira kada bi mogla početi gradnja obilaznice.
 
“To zavisi od Vlade, ali mislim da će biti brzo”,  kazao je Mujević. Ministarstvo saobraćaja dobilo je grant od 500.000 eura od Investicionog okvira za Zapadni Balkan za razvoj projekta obilaznica na crnogorskom primorju. Iz tog resora je krajem prošle godine saopšteno da je brza saobraćajnica duž primorja, kao primorska varijanta jadransko – jonskog koridora, uvrštena u glavnu saobraćajnu mrežu Crne Gore u okviru Berlinskog procesa i Agende povezivanja.
 
Na trasi brze saobraćajnice je urađen glavni projekat prelaza preko Bokokotorskog zaliva na mostu Verige, kompletan idejni projekat obilaznica oko Tivta i oko Bara, dok za ostatak trase postoji nivo generalnog projekta, koji je uradio IGH 2008. godine,  rekli su ranije iz Ministarstva.
 
Trasa brze saobraćajnice duž primorja, čija ukupna dužina iznosi 108 kilometara, obuhvata obilaznice oko Herceg Novog, Tivta, Budve i Bara, a ključni objekat je most Verige. U Vladi se nadaju da će evropske institucije i banke prepoznati značaj te saobraćajnice i pomoći da se obezbijedi finansijska konstrukcija tog projekta.