Društvo

Uskoro brže kroz Sozinu

by Portal Analitika | 03:08:2017 | 12:22:38

“Usljed remonta pruge u tunelu Sozina u ovom periodu se na tom dijelu pruge saobraća sa produženim vremenom vožnje između stanica Sutomore i Virpazar”, saopšteno je Portalu Analitika iz ŽPCG.
 
Na osnovu informacija iz Željezničke infrastrukture Crne Gore AD u avgustu se očekuje povećanje brzine kroz tunel sa sadašnjih 20 na 50 km/h, u dužini od oko 2 km. Povećanje vozne brzine ne podrazumijeva eliminisanje zakašnjenja u potpunosti, ali će ona svakako biti smanjenja.
 
Posljednjih mjeseci vršena je rekonstrukcija ukrsnice Kos usljed čega se ukrštanje vozova vršilo u susjednim stanicama što je imalo za posljedicu veća kašnjenja vozova. Prema informacijama dobijenih iz Željezničke infrastrukture, ukrsnica Kos će se od 15. avgusta pustiti u saobraćaj čime će se omogućiti ukrštanje vozova na ovoj stanici i izbjeći dosadašnje zadržavanje vozova u stanicama Kolašin i Lutovo. Takođe, usljed neobezbijeđenih putnih prelaza preko pruge produženo je vrijeme vožnje i dužina putovanja, s obzirom da se vozovi obavezno zaustavljaju na takvim prelazima.
 
“Raspoloživost voznih sredstava ŽPCG ide uzlaznom linijom što će u narednom periodu doprinijeti kvalitetnijoj usluzi. Sve sprovedene aktivnosti, kao i one koje će se obavljati u budućnosti, usmjerene su na veću bezbjednost, urednost i udobnost u prevozu, smanjenje svih vidova troškova i poboljšanju kvaliteta usluga, kao i cjelokupnom poboljšanju poslovanja Društva, a u cilju zadovoljenja potreba korisnika usluga”, kaže se na kraju saopštenja.