Društvo

U toku rekonstrukcija OŠ Srbija

by Milanka Vukosavović | 04:08:2017 | 10:53:46

Školski raspust u OŠ ”Srbija” iskorišćen je za izvođenje radova na rekonstrukciji školske zgrade.
 
U toku su demontaža stare i postavljanje nove stolarije i bravarije, kao i zamjena fasadne bravarije.
 
“Osim što ispunjava važeće standarde kvaliteta, novopostavljena stolarija i bravarija obezbijediće kvalitetniju toplotnu i zvučnu izolaciju škole, što će uticati na energetsku efikasnost i uštede u grijanju”, kazali su Radio Baru i Bar Infu iz ove obrazovne ustanove.

 
“Sredstva za rekonstrukciju opredijelilo je i izdvojilo Ministarstvo prosvete Crne Gore. Arhitektonski biro ‘Basketing’ uradio je idejni projekat, pa se i svi radovi izvode pod njihovim stručnim nadzorom. Škola je u potpunosti postupila u skladu sa zahtjevima izvođenja javnih poslova”, kaže nastavnica Rajna Popović. Nakon raspisanog tendera, škola je prihvatila najpovoljniju ponudu i radove izvodi “Mikromont” iz Bijelog Polja.
 
Radovi su započeli početkom jula i odvijaju se predviđenom dinamikom. Planirano je da sve bude završeno u naredna dva dana, kako bi se generalno čišćenje škole završilo do početka školske godine.

 
 
Sadašnjom fazom rekonstrukcije, inače, obuhvaćeno je  svih 16 školskih kabineta, kancelarije i zbornica za nastavnike. Narednom fazom rekonstrukcije, kako je planirano, biće obuhvaćen školski ulaz i fiskulturna sala.