Društvo

Obezbijeđeno vozilo za ambulantu u Ostrosu

by Ivanka Leković | 17:08:2017 | 15:29:46

Barski Dom zdravlja obezbijedio je novo sanitetsko vozilo za Zdravstvenu stanicu Ostros, pošto su se iz te Mjesne zajednice požalili da je njihov automobil u kvaru od početka jula.
 
“Cijeneći potrebe stanovnika mjesne zajednice Ostros za svakodnevnom i adekvatnom zdravstvenom zaštitom, s obzirom na udaljenost ambulante u Ostrosu od Doma zdravlja i Opšte bolnice u Baru, kao i to da je stanovništvo većinom u zrelijoj životnoj dobi, odlučeno je da se sanitetsko vozilo ‘Vito’ ustupi na korišćenje ambulanti Ostros”, kaže u dopisu Borislava Lalevića, direktora Doma zdravlja Bar.
 
Kako su kazali iz Doma zdravlja, polovno, donirano sanitetsko vozilo marke ‘Opel’ nekoliko puta je slano u servis, ali se više nije mogla dobiti garancija da će i pored uloženih sredstava vozilo biti popravljeno.
 
Lalević je istakao u ovoj ustanovi odgovorno shvataju poziciju stanovnika Ostrosa, te da se za ambulantu u ovoj Mjesnoj zajednici izdvaja “sve što je potrebno”.
 
“Od dva sanitetska vozila kojima Dom zdravlja raspolaže, za Ostros je namijenjeno novije. Ostalih 50.000 stanovnika na raspolaganju imaju jedno vozilo“, zaključio je Lalević.