Društvo

Dodijeljene licence za devet novih radio-amatera

by Darija Marđokić | 17:08:2017 | 15:54:11

U prostorijama Biznis Start up centra sinoć su podijeljene licence za devet novih radio-amatera.
 
Nakon tri mjeseca besplatnog kursa i položenog ispita, zvanje radio-amatera stekli su: Marija Sekulović, Šejla Alković, Marko Sekulović, Elvir Đokić, Nikola Vučeljić, Nebojša Škerović, Mihajlo Hajduković, Danko Smolović i Miodrag Tanjo Masoničić. Oni su dobili međunarodno priznatu licencu koju izdaje Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore.
 
Sertifikate je uručio predsjednik Skupšine, Radomir Novaković Cakan, iskazavši zadovoljstvo što je njemu pripala čast da uruči licence novim radio-amaterima.

 
“Svi znate da poštujem i cijenim svaki trud i rad, a kada je on volonterski, onda nema cijenu. Vi ovo radite u interesu zajednice, vjerovali ili ne, neko cijeni i poštuje taj vaš rad, a nagrada za trud i rezultat koji ulažete u sebe doći će kad tad. Svi znamo koliko znači radio amaterizam i što su sve ljudi koji su prije vas generacijama radili i koliko su značili za Bar. Nadam se da ćete i vi nastaviti u tome duhu, a moje je samo da vam čestitam na dobijenim sertifikatima i da Bar nosite u srcu gdje god bili”, istakao je Novaković.
 
Predavači na kursu bili su Goran Sekulović Naser Husić, koji su Mariji Sekulović kao najboljoj polaznici, poklonili radio stanicu.
 
Predsjednik i organizator kursa Krsman Dišo Popović kazao je da mu je puno srce što je Bar dobio nove radio-amatere koji će nastaviti da rade u novim prostorijama.  

 
Polaznici su na ovom kursu naučili kako funkcionišu bežične komunikacije, na koji način mogu da kontaktiraju radio-amatere iz cijelog svijeta, te čemu služe radio uređaji i kako se pravilno koriste. Dodjeli licenci prisustvovala je i načelnica PJ Bar za vanredne situacije, Pera Pavlica Dragišić.
 
Nakon uručenih sertifikata, za prisutne je upriličen koktel.