Društvo

VIDEO: Požari pod kontrolom, ali postoji opasnost od širenja

by Vesna Šoškić, kamera Adi Karađuzović, montaža Senad Sukalić | 17:08:2017 | 17:04:34

Juče i tokom noći barski vatrogasci imali su osam intervencija. Ponovo je aktiviran požar u Krajini, a gori i između Šestana i Sutormana. Svi požari su pod kontrolom, ali opasnost od njihovog širenja i dalje postoji zbog visokih temperatura i velike koncentracije zapaljivih materija.
 
Požar u Krajini koji su barski vatrogasci danima gasili pokušavajući da zaštite kuće u ostroškim selima, ponovo je aktiviran u predjelu Tuđemila, a pažnja je usmjerena i na vatru koja se razgorjela u selu Pepići nadomak Sutormana.

 
“Sinoć je bio u toj razgoreloj fazi u blizini bivšeg strelišta, ali nije se proširio na kuće i okućnice. Još uvijek je aktivan i mora se kontrolisati. Požar koji se proširio iz pravca Šestani prema Sutormanu aktivan je i kreće se prema selu Pepići, gdje živi jedna porodica. U stalnom smo kontaktu sa njima i pravovremeno ćemo reagovati u slučaju opasnosti", kazao je za Radio Bar i Bar info Velizar Čađenović , načelnik barske Službe zaštite.
 
Barski vatrogasci zajedno sa kolegama iz Petrovca sinoć su spriječili širenje vatre na Kufinu, a pomažu i vatrogascima na Cetinju.
 
“Trenutno, osim kontrole požara na području naše opštine, šaljemo naše ljudstvo kao ispomoć cetinjskoj opštini gdje je ugrožen Nacionalni park ‘Lovćen’. Tamo su dvije naše ekipe sa dva vozila", istakao je Čađenović.
 
On je apelovao na građane da ne spaljuju otpad u ovom periodu  visokih temperatura i velike koncentracije zapaljivih materija, jer samo jedna iskra, kako je istakao, može prouzrokovati požar velikih razmjera.