Društvo

Spičansko veče uz Gorana Karana i YU Grupu

by Darija Marđokić | 24:08:2017 | 14:55:10

Treća po redu manifestacija “Spičansko veče” održaće se u petak, 25. avgusta na glavnom gradskom platou u Sutomoru.
 
Program će započeti u 20 časova svečanim defileom duž sutomorskog šetališta u kojem učestvuju mažoretke iz plesnog studija “Habanera”, članovi KUD “Jedinstvo” i bleh orkestar iz Kotora.
 
Jedna od organizatora, predsjednica NVO “Novo i ljepše Sutomore” Slobodanka Hrvatin gostujući na talasima Radio Bara, kazala je da će se program, kao i prethodne dvije godine, sastojati iz dva dijela  – tradicionalnog i zabavnog.
 
U tradicionalnom dijelu programa, sa početkom od 20:30 časova, predstaviće se KUD “Jedinstvo” sa predstavom “Spičanska svadba” u kojoj su predstavljeni autentični običaji Spiča, nakon koje slijedi nastup Danice Crnogorčević.
 
U zabavnom dijelu programa, čiji je početak najavljen za 21:15 sati, nastupiće poznati hrvatski pjevač Goran Karan, a nastup “YU Grupe” zakazan je za 23 časa.
 
U okviru “Spičanske večeri” biće održan i etno bazar na kojem će svoje proizvode predstaviti pedesetak vinara, pčelara i maslinara iz cijele Crne Gore, ali i umjetnici koji će izložiti razne rukotvorine sa obilježjima Spiča. Na štandovima će se takođe naći i tradicionalni spičanski specijaliteti – stufada, lokumi, priganice, roštule, koji će posjetioci moći besplatno da degustiraju.
 
Organizatori  manifestacije“Spičansko veče” su Mjesna zajednica Spič, Turistička organizacija Bar, NVO “Novo i ljepše Sutomore” i Opština Bar, osim njih, ovaj događaj podržali su i  privrednici Sutomora i Bara.