Društvo

Aktivisti NVO Orijent dijelili Kuran

by Ivanka Leković | 27:08:2017 | 13:37:36

Na trgu, kod sunčanog sata, aktivisti NVO “Orijent” juče su na svom štandu besplatno dijelili primjerke Kur'ana, kao i različitu vjersku literaturu na našem jeziku.

Predstavnik ove NVO, Ervin Hadžiburić, za Bar Info je kazao da je riječ o projektu “Uljepšaj svoj život” koji traje par godina, “u okviru kojeg smo obišli dobar dio crnogorskih gradova”.


Cilj projekta je da se građani Crne Gore upoznaju sa kulturom i tradicijom muslimana. “Besplatno dijelimo Kur'ane prevedene na naš jezik, kao i literaturu vezanu za vjerske teme - ono što povezuje različite religije” - kaže Hadžiburić, koji smatra da je, osim što se bolje upoznaje islamska religija, ovo najbolji put da se dokaže da je “islam zapravo vjera milosrđa i tolerancije”.

Aktivisti ove NVO kažu da žele da svoju vjeru približe drugima, objašnjavajući da islam baštini univerzalne vrijednosti ljudskog roda.

Hadžiburić je zahvalio Opštini Bar na ustupljenoj lokaciji, a on i članovi “Orijenta” će i nedjelju, od 17 do 24 sata, biti na istom mjestu.