Društvo

Opozicija: Nema podrške vlasti za sjednicu o Port of Adria

| 28:08:2017 | 15:48:48

Odbornici opozicije u SO Bar (DF, SNP, Demos, SDP) danas su se obratili medijima sa konstatacijom da na današnjem Kolegijumu kod predsjednika Opštine nisu dobili podršku predstavnika vlasti za održavanje sjednice lokalnog parlamenta, na kojoj bi se raspravljalo o poštovanju koncesionog ugovora u “Port of Adria”.
 
“Stojimo na stanovištu da se koncesioni ugovor ne poštuje, između ostalog i iz razloga jer nije izvršena sanacija obale gata, što je trebalo biti realizovano prije godinu i po dana, a nije došlo ni do povećanja obima pretovara kontejnerskih jedinica kojih je trebalo da bude 479.000, a realizovano je tek 85.000. Takođe, i zbog iznenandnog proglašenja tehnoloških viškova kojih je bilo (a očigledno će ih biti i ubuduće), i to po sistemu ‘uzmi ili ostavi’.
 
Kako na Kolegijumu nije postignuta saglasnost oko održavanja sjednice SO na kojoj bi se raspravljalo o ovom problemu, opozicioni odbornici obavještavaju javnost da će ovih dana prikupiti dovoljno potpisa koji će biti obavezujući za zakazivanje sjednice sa temom ‘Preispitivanje koncesionog ugovora od strane Savjeta za privatizaciju’ i zahtjevom za održavanjem sjednice Skupštine Crne Gore sa istom temom.

Ujedno ističemo da je krajnje neshvatljivo da DPS i SD u Baru kategorički odbijaju da čuju glas menadžmenta, a posebno radnika i sindikata ‘Port of Adria’”, stoji u zajedničkom obraćanju javnosti odbornika Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, Demos-a i Socijal-demokratske partije.