Društvo

Bajkeri iz Bara gosti u Herceg Novom

by Silvija Vukelić | 29:08:2017 | 20:09:37

Članovi Moto kluba “Bar” učestvovali su na VI Međunarodnom Moto skupu MK “Cruiser” koji je u Herceg Novom održan od 25. do 27. avgusta.
 
“Na skupu je bilo preko 300 bajkera iz 100 klubova regiona. Učestvovali smo u defile vožnji od Igala do Meljina, potom nazad do odredišta - plaže sa ljekovitim blatom na ušću Sutorine. Posebno su bile interesantne bajkerske igre, izlet brodovima po zalivu i uveče rock koncerti”, prenio je utiske za Radio Bar i Bar Info Dalibor Dado Ćetković, sekretar i jedan od osnivača MK “Bar”.

 
 
Barski bajkeri su između ostalog prepoznatljivi i po učešću u brojnim humanitarnim, ekološkim, lokalnim i regionalnim akcijama, a redovni su dobrovoljni davaoci krvi.
 
“Odazivamo se na akcije humanitarnog karaktera, jer je to, kako naša želja, tako i moralna obaveza. Preko Banke hrane smo saznali da je pomoć potrebna devetočlanoj porodici Spasić iz Podgorice. Nekoliko naših članova je odnijelo mašinu za pranje veša i kovertu sa novcem. Sredstva od članarina redovno izdvajamo i za pomoć djeci bez roditeljskog staranja u Bijeloj. Svake godine ih krajem decembra posjetimo kao Moto Djeda Mrazovi. Nedavno smo pomagali u izgradnji kuće našem sugrađaninu Božidaru Nikoliću Čarliju”, priča zadovoljno o brojnim aktivnostima Ćetković, strastveni bajker, inače po profesiji akademski slikar.

 
On ističe kako se često dešava da se poklopi više događaja u istom danu, pa teško da svi članovi mogu da prisustvuju zajedno.
 
“Tokom ovog ljeta smo posjetili dva moto skupa. U Trebinju smo u junu bili na lokaciji ispred zgrade Likovne akademije gdje sam studirao i diplomirao. Za mene je posebno bilo impresivno da se nađem u tom gradu sada kao slobodni umjetnik i bajker. Drugi moto skup bio je takođe u BiH, u Ljubuškom, na prelijepim i čuvenim vodopadima Kravica, koji su na oko 250km od Bara i gdje se može i kupati. Potom smo bili u Beranama, a eto prethodnih dana smo posjetili Moto skup u Herceg Novom, tačnije u Igalu na plaži gdje je ljekovito blato i jako topla voda. Na svakom moto skupu učestvujemo u defile vožnji, bajkerskim igrama gdje ponekad dobijemo lijepe nagrade i naravno zahvalnice koje čuvamo u našoj arhivi”, kaže Ćetković.

 
Sledeći skup na kojem će učestvovati održaće se 15. septembra, u organizaciji MK “Pirates” u Ulcinju na lokaciji “Safari beach”, koja je, po Ćetkovićevim riječima, idealna za kampovanje i kupanje.
 
“Kampovanje je još jedan značajan elemenat u ovakvim dešavanjima. Upoznajemo puno ljudi, razmjenjujemo iskustava o motorima, a druženje je na prvom mjestu. Imamo u planu da posjećujemo još više gradova i skupova, pa da jednog dana i mi dočekamo goste u našem gradu, tako što ćemo organizovati prvi moto skup. Za to je potrebna zaista velika organizacija i moraju svi članovi da budu uključeni, kao i Opština. Ali, za početak planiramo da uskoro organizujemo jednodnevnu moto žurku”, najavio je Ćetković.