Društvo

VIDEO: Jutrošnja situacija je stabilna

by Ivanka Leković, photo: Sergej Zabijako | 31:08:2017 | 09:35:55

“Situacija sa požarima na području barske opštine jutros je stabilna”, kazao je Radio Baru načelnik Službe zaštite i spašavanja Velizar Čađenović. U Šušanju na dva kraja postoje male vatre koje su nedostupne, ali one ne predstavljaju opasnost.
 
Kuće u Čanju su obezbijeđene, juče je taj dio požara ugašen. Trenutno je tamo aktivan požar sa druge strane u brdu i iznad Kufina sa gornje strane magistrale, ali oni ne predstavljaju opasnost. Ugroženih kuća tamo više nema, ali ekipa će ostati na terenu i pratiti situaciju.


 
Vatrogasci su sinoć intervenisali na području Mikulića. Tamo se požar približio manastiru i šumi. Ekipa sa građanima cijelu noć je gasila požar, manastir je spašen, ali je borova šuma iza manastira izgorjela. Šumu nije bilo moguće spasiti zbog velike površine i nepristupačnog terena. Tamo će se, takođe, pratiti situacija. Opasnost po manastir više ne postoji, ali je potrebno čuvati vikendice koje se tamo nalaze.
 
Juče i noćas vatrogasci su intervenisali u Sotonićima. Gasili su dva požara. Jutros je tamo poslata ekipa da ugasi vatru pored puta.
 
Sa brda, požar se spušta prema kućama u Boljevićima, pa će i na ovaj teren, kad se vatra približi, biti poslato vozilo.