Društvo

I izviđači gasili požar

by Željko Milović | 01:09:2017 | 11:01:28

Punoljetni članovi Izviđačkog odreda „24. novembar“, kao članovi specijalizovanih jedinica za zaštitu, uključili su se juče u pomaganje pri gašenju požara.
 
Njihov zadatak je bio u reonu Carevića, gdje su sa naprtnjačama na leđima, uz ostale mještane, gasili pojedina žarišta. Takođe, odnijeli su vatrogascima vreće za spavanje i podmetače, „kako javnost ne bi više gledala fotografije momaka koji u zaštitnim odijelima spavaju po kamenjarima i betonu“.

 
„Ono što je najviše upadalo u oči jeste pčelinjak Veska Dabovića, koji je ostao netaknut, a oko njega je sve izgorilo. Razlog je jasan - čovjek je još u aprilu sve očistio oko pčelinjaka, makiju, šiblje, rastinje, pa je taj dio planine ostao zaštićen. Pomagao je vatrogascima, i dok su oni gasili, Vesko je dejstvovao iz pčelinjaka, znajući da neće biti zahvaćen. Da su i drugi uradili tako nešto kad je bilo vrijeme za čišćenje, šteta bi, naročito za maslinare, bila mnogo manja“, kaže za Bar Info Miodrag Tanjo Masoničić, rukovodilac Odreda „24. novembar“.