Društvo

Bez struje danima Luka, PoA, Sidro, Carina...

by Ivanka Leković, Dragan Stojanović (Dan) | 04:09:2017 | 15:01:01

Od petka veče, bez napajanja električnom energijom su Luka Bar, hotel “Sidro”, “Port of Adria”, kompanije “Voli”, “Laković”, “2. decembar”, “Carina”...

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CESID) kažu da trafostanica iz koje se ovi objekti snabdijevaju strujom nije njihova nadležnost, pa samim tim i njeno održavanje.već Luke Bar, ali su poslali ispitno vozilo za 35 kV mrežu “kako bi se problem u napajanju električnom energijom korisnika trafostanice 35/10 ‘Luka Bar’ što prije riješio”.

Iz preduzeća Luka Bar su danas demantovali da je trafostanica u njihovoj nadležnosti, i istakli da se zajednički radi na tome da se ova situacija riješi.

Gosti barskog hotela “Sidro” u mraku su od petka uveče. U trenutku kada je struja nestala, u hotelu je bilo oko sto gostiju, među njima i 30 katoličkih sveštenika, koji su u Bar došli povodom otvaranja katedrale, zatim 35 učesnika kampa o dijebetesu, službenici policije, učesnice međunarodnog Kupa u odbojci, fudbaleri, košarkaši i individualni gosti. U subotu nije bilo uslova da se ovdje održi seminar fudbalskih sudija.

Hotel će zbog ovakvog stanja pretrpjeti veliku štetu jer se za goste morao naći adekvatan smještaj. Dio njih je prebačen u hotel “Princess”, dio u hotel “Franca”, dok su pojedini ostali u “Sidru” pod svjetlošću šterika.

Štetu su pretrpjeli i kompanije “Voli”, “Laković”, “2. decembar”, Carina jer su morali da izdvoje značajna sredstva za kupovinu goriva za agregate.

Učesnici edukativnog kampa o dijabetesu koji se održava u hotelu “Sidro” suočeni su sa dodatnim problemom jer se mora voditi računa o higijeni, materijalu (insulinu, inijekcijama i sl. ) koji se nalazi kod učesnika i predavača. Stoga je materijal iz hotela, da bi imao potrebnu temparaturu, nošen i odlagan u frižidere pojednih kafića.