Društvo

Mustafa Peročević na čelu OŠ BJO

by Darija Marđokić | 05:09:2017 | 19:13:00

Od prvog septembra OŠ “Blažo Jokov Orlandić” je dobila novog vršioca dužnosti na mjestu direktora, Mustafu Peročevića, koji je 16 godina obavljao funkciju zamjenika direktora, a predavao je i geografiju.
 
On je za Bar Info ocijenio da je škola i ove godine spremno dočekala đake.
 
“Tokom ljeta u školi su okrečene sve prostorije, otklonjeni kvarovi na vodovodnoj i elektro mreži. Zahvaljujući Savjetu roditelja i donatorima iz grada ogradili smo školsko dvorište, tako da je bezbjednost učenika sada na većem nivou. Osim toga, zasadili smo cvijeće i drveće u školskom dvorištu, čime smo taj prostor oplemenili i učinili ga prijatnijim za boravak djece i njihovih roditelja i nastavnika“, rekao je Peročević za Bar Info. Što se tiče planova u okviru renoviranja škole za naredni period, kazao je da je prioritet zamjena postojeće stolarije.
 
Peročević je istakao da škola godinama ima dobru saradnju sa lokalnom upravom i roditeljima učenika.

 
“Želim da se zahvalim lokalnoj upravi koja je obezbijedila udžbenike za prvake, ali i Ministarstvu prosvjete i Zavodu za udžbenike koji su obezbijedili knjige za učenike čiji su roditelji korisnici socijalnog primanja i romskoj populaciji. Za pohvalu je i to što su udžbenici ove godine dostavljeni prije početka školske godine”, objasnio je.
 
U novu školsku godinu, u OŠ “Blažo Jokov Orlandić” upisano je 120 prvaka, koji su raspoređeni u četiri odjeljenja razredne nastave. Za prvake je obezbijeđen i produženi boravak, od ponedeljka do petka do 15 časova.
 
Nastavu ove godine pohađa 1020 učenika, raspoređenih u 36 odjeljenja, a u školu idu u dvije smjene – prva počinje u 7:45, a druga u 13:30 časova.