Društvo

Forum žena NSD pomogao ugrožene porodice

| 09:09:2017 | 17:46:56

Forum žena Nove srpske demokratije nastavio je projekat „Solidarnost”, koji je Opštinski odbor te stranke u Baru započeo u junu ove godine.

Juče su žene NSD u okviru te aktivnosti uručile školski pribor i rančeve za deset barskih i sutomorskih učenika prvih razreda osnovnih škola. Uporedo, članice Foruma žena NSD obezbijedile su i uručile pomoć u prehrambenim namirnicama i sredstvima za higijenu za pet socijalno ugroženih porodica u Baru i Sutomoru.


„Narednih dana projekat nastavljamo akcijama u naseljima Šušanj, Bjeliši i Mirošica, gdje su naši članovi identifikovali veći broj porodica koje su u izuzetno teškom materijalnom položaju“, kazala je u ime Foruma žena NSD Bar Itana Glavanović. Ona je, uručujući pomoć nepokretnoj socijalno ugroženoj Verici Živković u Sutomoru, najavila konkretniju pomoć za ovu ozbiljno oboljelu ženu, koja, kako je rekla, živi u uslovima nedostojnim čovjeka, sa 65 eura mjesečne nadoknade koju prima preko lokalnog Centra za socijalni rad.

Glavanović i njene stranačke koleginice Marija Marsenić i Grozdana Inić uručile su juče i pomoć u hrani za četiri porodice prognane sa Kosova i Metohije i Bosne i Hercegovine.