Društvo

Završene Sportske igre prosvjetara u Čanju

by Ivanka Leković | 12:09:2017 | 10:43:27

Čanj je proteklog vikenda bio domaćin jedanaestih Sportsko-rekreativnih susreta prosvjetnih radnika Crne Gore.
 
Iz 20 opština stiglo je preko 500 takmičara - prosvjetara koji su branili boje svojih škole i gradova.
 
Otvaranju igra prisustvovali su ministar prosvete Crne Gore Damir Šehović, predsjednik sindikata prosvjete Crne Gore Zvonko Pavićević kao i domaćini, predsjednik opštine Bar dr Zoran Srzentić i predsjednik SO Bar Radomir Novaković.
 
Svoje predstavnike - takmičare imali su i prosvjetari iz Bara koji su osvojili šest pehara i još jednom pokazali da osim svoje struke i predanog rada u školi, znaju da se takmiče i u brojnim sportskim aktivnostima.
 
Najsjajnija odličja osvojili su stonoteniseri Miodrag Raković, Vladimir Karanikić i Aleksandar Matković i stonoteniserke u sastavu Valentina Nikić, Katarina Vasović i Ljiljana Raković.
 
Dugi niz godina strijelci iz Bara osvajaju prva mjesta, uz rekorde takmičenja. Muška ekipa u streljaštvu ponovo je ubjedljivo osvojila prvo mjesto uz pojedinačni rekord svih takmičenja. Lazar Macanović  je upucao 91 krug, čime je nadmašio vlastiti rekord. Pobjedničku ekipu su sačinjavali: Marko Maraš, Mićo Baltić i Lazar Macanović.
 
Dame su osvojile još tri pehara i to za drugo mjesto u basketu - Ivana Vukićević, Ljiljana Raković i Katarina Vasović, kao i za treće mjesto u košarci, a ekipu su sačinjavali: Ivana Vukićević, Katarina Vasović, Jelena Šćepanović, Ljiljana Raković i Valentina Nikić. Treće mjesto su dame osvojile i u pikadu a svoju preciznost su pokazale Žana Janković (koja je zauzelo i pojedinačno treće mjesto), Ivana Vukićević i Jelena Šćepanović.
 
Nik kiša nije omela crnogorske prosvjetare da se tokom vikenda druže i njeguju sportski duh. Domaćini, prosvjetni radnici Bara, obećavaju još mnogo pobjeda na ovim takmičenjima, ali i dobre rezultate u svom profesionalnom radu.