Društvo

Novaković posjetio Komunalne djelatnosti

| 12:09:2017 | 10:54:15

Predsjednik SO Bar, Radomir Novaković Cakan juče se sastao sa predstavnicima Komunalne djelatnosti d.o.o. Kako je saopšteno iz Skupštinske službe, sastanak je organizovan kako bi se upoznao sa aktivnostima i planovima ovog preduzeća.
 
Novaković je sa v.d. direktoricom Nedeljkom Orlandić i pomoćnikom direktora Draganom Đonovićem ragovarao o rezultatima poslovanja, trenutnom stanju i planovima rada ovog Preduzeća za naredni period. Istaknuto je da je Komunalno preduzeće prošlu godinu završilo sa pozitivnim rezultatom uz redovno sprovodjenje programa štednje i racionalizacije. Takođe, analizirana je turistička sezona koja je na izmaku i definisano je što je neophodno uraditi u narednom periodu, kako bi nivo usluga koji ovo Komunalno preduzeće pruža svojim korisnicima podigli na veći nivo, u interesu građana i gostiju koji posjećuju opštinu Bar.

 
U d.o.o. "Komunalne djelatnosti" Bar su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima u toku turističke sezone i zahvalili se zaposlenima koji su, radeći u tri smjene, bili maksimalno angažovani kako bi čistoća u gradu bila na zadovoljavajućem nivou, imajući u vidu veliki broj gostiju koji je ovog ljeta boravio u našem gradu i problem saobraćajnih gužvi u svim turističkim mjestima, naročito u Sutomoru.

 
Nakon što su razgovarali i o tekućim problemima sa kojima se susreću rukovodstvo i zaposleni u ovom Preduzeću,  Novaković je pružio podršku da se prilikom izrade Budžeta Opštine za narednu godinu razmotri mogućnost planiranja određenih finansijskih sredstava za nabavku mini vozila koji će u uskim ulicama moći odvoziti otpad, podzemnih kontejnera sa odgovarajućom mašinom za njihovo pražnjenje, posebno u turističkim mjestima, kao što su Sutomore i Virpazar, te za hortikulturno uređenje grada, kao i da se što prije riješi problem odlaganja građevinskog, kabastog, bio otpada i otpada životinjskog porijekla.