Društvo

Novosti iz OŠ Anto Đedović

| 15:09:2017 | 09:49:43

OŠ „Anto Đedović“ ove godine pohađa 580 učenika, raspoređenih u 21 odjeljenje,a upisano je 77 prvaka.

Prvi školski dan za počeo je intoniranjem državne himne, a kako iz uprave ove obrazovne ustanove ističu, pravci su dobili besplatne knjige od lokalne uprave, dok je Ministarstvo prosvjete poklonilo udžbenike iz Prirode i Biologije za učenike petog, šestog i sedmog razreda.

Za učenike iz RAE populacije i korisnike socijalnih primanja knjige je obezbijedio Zavod za udžbenike.

Učenici su bili u prilici da razmijene knjige u akciji „Knjiga za druga“, koja se tradicionalno organizuje pod okriljem školske biblioteke.


Učenici ove obrazovne ustanove neće imati potrebe da, tokom nastave i odmora, napuštaju školsko dvorište, jer im je obezbijeđena distribucija hrane.

Pred novu školsku godinu urađene su potrebne popravke - učionice i fiskulturna sala su okrečeni, školsko dvorište uređeno. Obezbijeđen je i parking za bicikla.

Nastavnici i uprava škole su prisustvovali savjetovanju koje je, u vezi sa primjenom novog nastavnog plana i programa, organizovao Zavod za školstvo. U školi su, takođe, organizovana savjetovanja, održani sastanci aktiva i redovne sjednice Nastavničkog vijeća.

Na nedavno završenim Sportsko-rekreativnim susretima prosvjetnih radnika u Čanju, školu su uspješno predstavljali Zvonko Mijatović, Valentina Niković, Rodoljub Pikula i Miloš Pantović.


Prv septembarske dane obilježila je lijepa vijest - učenici IV-1 (sada V-1) koje je vodila učiteljica Zdravka Đuranović, na konkursu za učenike osnovnih škola, koje je organizovala OŠ „Dušan Obradović“, Fondacija Vukove zadužbine Žabljak, Šavnik i Plužine, u kategoriji ručnih radova osvojili su drugo mjesto. Nagrađeni radovi nastali su u okviru časova preduzetništva i radionice heklanja, koju je učiteljica Đuranović organizovala u saradnji sa roditeljima svojih đaka, u okviru plana saradnje sa lokalnom zajednicom.