Društvo

Delegacija Opštine posjetila Port of Adria

| 19:09:2017 | 07:52:23

Na poziv izvršnog direktora Port of Adrie, Sedata Kare, delegacija Skupštine opštine Bar prisustvovala je prezentaciji poslovanja tog preduzeća.
 
Poziv je bio upućen predsjedniku Opštine, predsjedniku Skupštine i predstavnicima odborničkih klubova u Skupštini opštine Bar. Sastanku su prisustvovali predsjednik i sekretar Skupštine opštine, Radomir Novaković i Stevo Pejović, predsjednica Kluba odbornika DPS-a, Branka Nikezić, predstavnik SD-a, Mićo Orlandić, Munib Ličina, predstavnik BS-a, dr Ismail Doda, predstavnik DS u CG, kao i predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić.
 
“Sastanak je održan u radnoj atmosferi, gdje su predstavnici menadžmenta AD ‘Port of Adria’ prezentovali poslovanje Kompanije u periodu prije i nakon privatizacije, sa posebnim osvrtom na ostvarene prihode, pretovar i zarade. Prema njihovim riječima, od 12 stavki iz investicionog programa, u potpunosti je realizovano njih 11, ukupne vrijednosti oko 11,5 miliona eura.Takođe, bilo je riječi i o administrativnim i biznis barijerama usljed kojih rukovodstvo Port of Adrie nije moglo ispuniti rokove predvidjene potpisanim Ugovorom, što ne znači da nije uložen trud i sredstva da se planirano ostvari i to će biti zadatak i prioritet menadzmenta Kompanije i u narednom periodu

 
Svjesni činjenice da Skupština opštine nema nadležnosti u rješavanju nastalog problema, ali kao politički odgovorni ljudi svjesni trenutka kada jedan veliki privredni subjekt ima problema na relaciji menadžment-Sindikat, i uvažavajući ono što smo čuli od predstavnika Sindikata i ono što nam je prezentovalo rukovodstvo komapnije, nastojali smo, kao posrednici, da doprinesemo da se nastala situacija riješi dijalogom, između dvije strane, unutar kompanije, u obostranom interesu i radnika i poslovodstva.
 
Kako je pozivno pismo Port of Adrie bilo adresirano na predstavnike svih političkih partija zastupljenih u Skupštini opštine, čudi me neprisustvovanje predstavnika određenih opozicionih odborničkih klubova, ne ulazeći u opravdanost ili neopravdanosti njihovog nedolaska, pogotovo u situaciji kada nam aktuelni trenutak u preduzeću ne dozvoljava da se bavimo stranačkim razlikama i dnevno-političkim razmiricama.
 
Skupština opštine Bar će se i ubuduće zalagati za mirno i argumentovano rješavanje sporova i podržati sva ona rješenja koja su u interesu građana i grada Bara”, navodi se u saopštenju predsjednika SO Bar Radomira Novakovića.