Društvo

U Islamskom centru uručena zahvalnica Don Simu Ljuljiću

| 19:09:2017 | 14:52:00

U Islamskoj zajednici u Baru, juče je uručena zahvalnica Don Simu Ljuljiću, župniku barske Župe Nadbiskupije Barske, za posebne zasluge na promociji i unaprijeđenju međureligijskog dijaloga.
 
Nakon višegodišnje uspješne i plodotvorne saradnje sa župnikom Župe Bar Don Simom Ljuljićem u Islamskom kulturnom centru u Baru je upriličen prijem na kojem mu je uručena zahvalnica za poseban doprinos u unaprijeđenju međureligijskih odnosa, razvoju tolerancije i prijateljstva pripadnika katoličke i pripadnika islamske vjerske zajednice u Baru.
 
“Don Simo je od samog početka službovanja u Barskoj nadbiskupiji nastavio misiju svojih prethodnika i još intezvnije radio na razvoju međureligijskog dijaloga i dobrosusjedskih odnosa, što je u Islamskoj zajednici prepoznato, sa zadovoljstvom prihvaćeno i zajednički unaprijeđivano.

 
Vijest da Don Simo na određeni period napušta Bar, odnosno da odlazi u Italiju kako bi završio doktorske studije je kod svih Starobarana, bez obzira na religijsku pripadnost, izazvala blagu tugu ali i radost što će mladi sveštenik steći nova znanja i iskustva koja će u Baru i Starom Baru koristiti svima kako god se oni zvali i u kojoj god se bogomolji molili.”, kažu iz barske Islamske zajednice.
 
Predstavnici Islamske zajednice Bar, glavni imam Mujdin ef. Miljaimi i predsjednik Islamske zajednice Ćazim Alković su Don Simu Ljuljiću, župniku Župe Bar i kancelaru Barske nadbiskupije uručili zahvalnicu za poseban doprinos u unaprijedjenju medjureligijskih odnosa i razvoju tolerancije i prijateljstva pripadnika katoličke i pripadnika islamske vjerske zajednice u Baru. On su mu se zahvalili na svemu i poželjeli srećan put na doktorske studije, sa nadom da on neće zaboraviti na svoje sugrađane i da će im se vratiti bogatiji novim znanjima.