Društvo

NVO Povjerenje protiv demencije i Alchajmera

| 22:09:2017 | 20:05:33

Nastavljajući realizaciju projekta „Bolest zaborava i izgubljenih sjećanja“, a povodom 21. septembra Svjetskog dana borbe protiv demencije i Alchajmerove bolesti, članovi i volonteri NVO “Povjerenje” organizovali su niz aktivnosti.
 
U njihovim prostorijama održana je radionica, na kojoj su zainteresovani dobili informacije o ovim oboljenjima.

 
“Nakon radionice naši volonteri, članovi Izviđačkog odbora “24 novembar“ su podijelili propagandni materijal i ljubičaste trake - koje su simbol 21. septembra Svjetskog dana borbe protiv demencije i Alchajmerove bolesti. Tokom dana, naša saradnica, psiholog Branka Ilić je zainteresovanim sugrađanima uradila procjenu mentalnih sposobnosti. Sedam ljudi je uradilo test, koji su uglavnom bili zadovoljni rezultatima”, kazali su iz NVO “Povjerenje”.
 
U večernjim satima, u saradnji sa Kulturnim centrom Bar, osvjetljen je ljubičastom bojom Dvorac kralja Nikole i prostorije NVO “Povjerenja” u Ulici Jovana Tomaševića.

 
U narednom periodu planirano je održavanje dvodnevnog seminara posvećenog ovom oboljenju, a počinje sa radom i savjetovalište.
 
“U saradnji sa Domom zdravlja Bar organizovaćemo niz predavanja i radionica posvećenih ovom problemu”, rekla je za Bar Info predsjednica NVO “Povjerenje” dr Gina Masoničić.