Društvo

TOB se predstavila na pariškom TOP RESA sajmu

| 30:09:2017 | 12:38:04

Turistička organizacija Bar se, već osmu godinu zaredom, predstavila na međunarodnom sajmu turizma IFTM „TOP RESA“ u Parizu. Na sajamskom prostoru koji obuhvata 31.000 m2 svoju ponudu je predstavilo166 destinacija, a podatak da je prošle godine sajam posjetilo skoro 31.000 profesionalaca svrstava ovaj sajam kao jedan od najjačih „business to business“ sajmova u Evropi.
 
Na štandu NTO, pored Turističke organizacije Bar, nastupili su i lokalne turističke organizacije iz Budve, Tivta, Podgorice, Kotora, kao i turistička privreda.
 
“Za Turističku organizaciju Bar ovo je veoma značajan sajam, s obzirom da se bilježi značajan porast broja dolazaka i noćenja gostiju iz Francuske na Barskoj rivijeri a posebno na Skadarskom jezeru.
 
Francuzi su ljubitelji prirode i pored uživanja u brojnim izletima i obilascima svih atraktivnosti na jezeru poslednjih godina, sve više se odlučuju da borave u hotelima i privatnom smještaju u crmničkim selima. Bogatstvo ponude prirodnih resursa, veliki broja aktivnosti kada govorimo o aktivnom odmoru kao i degustacija domaćih proizvoda iz ovog kraja čine da Virpazar i crmnička sela posjećuje sve veći broj turista iz Francuske”, kazali su iz TOB-a.
 
Na sajmu je distribuiran kompletan propagandni materijal o ponudi kulturno istorijskih spomenika, sa informacijama o pješačkim i biciklističkim stazama, manifestacijama kao i kontakti svih turističkih agencija u Baru, a poseban akcenat ove godine Turistička organizacija Bar je stavila na promociju Panoramske rute “Na dvije čarobne obale” i tim povodom je pripremila veoma kvalitetnu i sadržajnu mapu sa informacijama o kompletnoj ponudi barske opštine kroz koju prolazi ova ruta.
 
Opštinu Bar je za 6 mjeseci ove godine posjetilo 19 296 turista iz Francuske što predstavlja povećanje za 21,7%, dok je ostvareno 88.401 noćenja što je za čak 73,57% više nego u istom periodu prošle godine.