Društvo

Crveni krst obilježio Dan starih

| 01:10:2017 | 01:43:34

Crveni krst Bara je povodom 1.oktobra, Svjetskog dana starih sproveo brojne aktivnosti, koje imaju za cilj uvažavanje i poštovanje naši starijih sugrađana, kao i prevazilaženje tradicionalnog odnosa prema starosti i starenju.
 
“Obaveza svih nas je da zajedno brinemo o velikom broju starih lica, koja žive sami, da ih našom blagovremenom brigom i djelovanjem štitimo od svih rizika i opasnosti kojima mogu biti izloženi. Ovogodišnje aktivnosti su posvećene ‘Aktivnom i zdravom starenju za sve generacije’”, kazali su iz barskog Crvenog krsta.

 
Zaposleni i volonteri su ugostili preko 20 starijih Barana, koji primaju usluge od Crvenog krsta, kroz servis gerontodomaćica, volontera i Kluba za stara lica. U višečasovnom i veselom međugeneracijskom druženju uživali su i gosti i domaćini.

 
 
U hotelu “Princess” organizovana je dvodnevna izložba raznih predmeta koja su izradili korisnici Kluba za stara lica. Izložba je posebno privukla pažnju velikog broja stranaca, kao i ljubaznog i gostoprimnog osoblja ovog hotela.

 
“Juče smo na je na glavnom tgu postavili štand sa raznim predmetima koji su izradili naši korisnici, promovisano Aktivno i zdravo starenje kroz razgovor sa gradjanima i podjelu edukativnog materijala, koji upućuje na zdravu ishranu, fizičku aktivnost,doživotno učenje,promjenu navika, jačanje socijalnih kontakata. Organizovano je mjerenje šećera u krvi i pritiska, pokazna vježba – prva pomoć za stare sa osvrtom na padove u kući. U realizaciji ovih aktivnosti učestvovali su zaposleni, mladi volonteri i članovi Kluba za stara lica”, kaže se u saopštenju Crvenog krsta.