Društvo

Nova studijska godina na FPE

Sponzorisani tekst | 02:10:2017 | 10:16:59

ZAKUPLJENI MARKETINŠKI PROSTOR
 
Na Fakultetu za poslovnu ekonomiju Bar održan je svečani pozdravni čas povodom početka nove akademske studijske godine.
 
Otpočeo je muzičkim pozdravom novoj generaciji studenata, intoniranjem stare studentske himne “Gaudeamus Igitur”, u izvođenju mješovitog hora pod dirigentskom palicom mr Maje Basarab.

 
Brojne brucoše i goste pozdravio je u ime Fakulteta za poslovnu ekonomiju, dekan Fakulteta prof. dr Božo Marđokić koji je istakao da njihov lični slogan treba da bude kao i slogan Fakulteta: “Biti prvi, biti bolji i biti drugačiji. Biti prvi, što je i najteže a što je i najveći lični izazov, biti bolji u odnosu na sebe svaki novi dan svog života i biti drugačiji, odnosno biti svoj i slijediti svoj put. U tom dijelu Fakultet otvara vrata novoj generaciji akademaca i sa zadovoljstvom ćemo graditi zajedničku budućnost. Naš najveći uspjeh su naši studenti koji su nam povjerili svoj akademski razvoj”.
 
Studentima su se obratili i prof. Rajko Novićević, kao i predsjednica Studentskog parlamenta studentkinja Anđela Janković.
 
„Nastojte da budete sudionici, a ne posmatrači procesa koji se odvijaju. Mladom čovjeku, odnosno ljudima kao što ste vi ne priliči da hodaju otvorenih kapaka, a zatvorenih očiju. Uključite se u procese ili nastojte da ih kreirate. Niko od nas nema rezervno vrijeme, zato vas upućujem da se ne bavite onim što je prošlo jer ga ne možete promijeniti, gledajte naprijed i mijenjajte sebe tako što ćete mijenjati i društvo“, istakao je prof. dr Rajko Novićević.

 
Svoje nove kolege ohrabrila je predsjednica Studentskog parlamenta Anđela Janković: „Znanje koje ste do sada stekli je samo kap rose, upoređujući sa znanjem koje ćete steći na našem Fakultetu. Ovdje se ne možete susresti sa nekim od koga ne bi mogli nešto naučiti. Ma koliko mislili da znate, nikad ne zastajte u učenju - ni trena, jer prekidanja u učenju nema. I posle studija ostaćemo studenti, jer čovjek uči dok postoji”.
ZAKUPLJENI MARKETINŠKI PROSTOR