Društvo

Predsjednik Skupštine na čelu delegacije u Banja Luci

by Vjera Knežević Vučićević | 02:10:2017 | 10:24:24

Delegacija Opštine Bar, na čelu sa predsjednikom Skupštine Opštine Radomirom Novakovićem i sekeretarom Stevom Pejovićem, boravila je u dvodnevnoj posjeti Banja Luci, tokom koje je dogovoreno intenziviranje saradnje sa ciljem realizacije brojnih inicijativa i planova.
 
Predsjednik SO Bar Radomir Novaković je istakao da postoji ogroman potencijal za saradnju Banja Luke i Bara, posebno u oblasti sporta i turizma.

 
“Banja Luka je, kao i Bar, sportski grad. Smatram da fokus treba staviti na saradnju u oblasti sportskog turizma, pripreme sportista iz tog grada u postsezonskom periodu, čime bi turizam Bara dobio produžetak sezone, a sportisti iz Republike Srpske povlaštene uslove boravka i brojne benefite. Saradnja bi se mogla uspostaviti i sa Lukom Bar i u oblasti turizma” - rekao je Novaković.
 
Delegacija Skupštine Opštine Bar dvodnevni boravak u Banjaluci završila je posjetom Fudbalskom klubu “Rekreativo” u naselju Česma, a Novaković je tom prilikom uručio i poklone za sedmočlanu porodicu Jovišić. Sportska oprema, obuća i odjeća razveselili su petoricu dječaka, od kojih su trojica i članovi “Rekreativa”, kao i njihovu majku Sanju.

 
“Moji dječaci vole sport, vole fudbal. Zasad su svi odlični u školi, tako da sam vrlo zadovoljna. Mnogo nam znači prvo pažnja gostiju, a potpredsjednik Skupštine Banja Luke nam je i ranije dolazio u posjetu” - rekla je Sanja Jovišić.
 
“Rijetko se nalazim u društvu neke porodice sa petoro djece, a pogotovo porodice koja ima pet sinova i izuzetna mi je čest što sam danas ovdje s vama” - istakao je Novaković i obećao da će i na polugodištu ponovo obradovati male Jovišiće.
 
I potpredsjednik Skupštine grada Banja Luka Saša Čudić istakao je veliki potencijal u saradnji Bara i Banjaluke u oblasti sporta i turizma.

 
“Suština razgovora bila je da se iskoriste barski sportsko-rekreativni potencijali i dogovor da ih naši sportisti koriste po znatno povoljnijim uslovima nego kada sav teret finansiranja preuzimaju klubovi. Današnja posjeta i uručenje poklona za porodicu Jovišić je značajan gest koji podržavamo i zahvaljujemo se” - zadovoljan  je Čudić.
 
Predsjednik SO Bar je naglasio da je Banja Luka grad koji se ubrzano razvija, infrastrukturano uređenje je na visokom nivou, a značajno je i što ima olimpijski bazen. Na drugoj strani, Bar ima sportsku halu, stadion, tartan stazu, a tim preduzećem gazduje opština, što ostavlja mogućnost uspostavljanja saveza između dva grada.
 
Predsednik Skupštine opštine Bar Radomir Novaković je pozvao rukovodstvo Banja Luke da posjete Bar za Dan Opštine 24. novembar.