Društvo

Caritas BN obilježio Dan starijih osoba

| 02:10:2017 | 12:00:50

Caritas Barske nadbiskupije, u okviru svojih projekata u oblasti brige o starijim osobama, prigodnim aktivnostima je obilježio 1. oktobar – Međunarodni dan starijih osoba.
 
Ovogodišnje aktivnosti Caritas Barske nadbiskupije je realizovao pod sloganom “Stariti dostojanstveno i uz poštovanje”. Na sam dan proslave, 1. oktobra, u centru grada je postavljen info-pult sa koga su dijeljeni informativno-edukativni materijali o projektima koje Caritas Barske nadbiskupije realizuje u oblasti brige o starijim osobama, o najčešćim bolestima tzv. trećeg doba, o prevenciji zlostavljanja starih... Za starije osobe je organizovano i mjerenje pritiska i nivoa šećera u krvi. 


 
 
“Pored ovoga, za desetak starijih osobe iz Bara, korisnike Caritasovih servisa ‘Dnevni boravak za starije’ i ‘Pomoć u kući’ je organizovan izlet sa krstarenjem Bokokotorskim zalivom. Imali su priliku da se druže sa starijim osobama iz Doma starih Risan, Doma starih Bijelo Polje, te Dnevnih boravaka za stare iz Danilovgrada i Nikšića. Ovogodišnje aktivnosti u povodu proslave 1. oktobara – Međunarodnog dana starijih osoba, Caritas Barske nadbiskupije realizuje u okviru projekta We Care, podržanog kroz trilateralni programa INTERREG IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora”, istakao je za Bar Info Marko Đelović, koordinator Caritasa Barske nadbiskupije.