Društvo

Novi predsjednik pokreta URA u Baru dr Todorović

| 03:10:2017 | 11:01:54

Predsjednik Svjetske naučne akademije za streljaštvo, doktor Željko Todorović, izabran je sinoć u sali hotela “Princess” u Baru za novog predjsednika Odbora pokreta URA u tom gradu. U prisustvu sedamdeset delegata izabrano je i ostalo rukovodstvo: potpredsjednici mr Nada Marstijepović, prof. Vera Milačić Brkanović i dipl. ing. Daniela Đurović.
 
Pored njih, u Odboru su diplomirani ekonomisti Miloš Šušter, Aleksandar Mijović i Almira Škrijelj, pravnice Ivana Martinić i Vesna Bokan, ing. Đuro Karanikić, Željko Kosović, Veljko Banović, Jasminka Todorović, Jasmina Rastoder, Ferida Peročević, dr Berin Buntić, Goran Trifunović, Mirela i Marija Đokvučić, Fejzo Brkanović, Pero Nikolić, Bećir Mehmedović, Džavid Agović, Alen Bahović, Zifo Čoković i Tamara Čavić.

 
U obraćanju nakon izbora za predsjednika Odbora, dr Željko Todorović osvrnuo se na probleme barske opštine, ali i na one na državnom nivou.
 
“Opština Bar u ovom trenutku ima 30 miliona eura duga i to svjedoči o nesposobnosti lokalne uprave u ovom gradu. Mi smo danas ovdje iz ljubavi prema slobodnoj Crnoj Gori, a aktuelna vlast nam postupcima brani da volimo Crnu Goru. Članovi pokreta URA nemaju ličnih političkih ambicija i ušli su u ovu priču sa samo jednim ciljem, da se bore za slobodnu zemlju i za slobodni Bar. Naš cilj je da damo svoj doprinos u smjeni vlasti i da budemo buduća vlast u Baru”, rekao je dr Todorović.
 
On se osvrnuo i na loš ekonomski položaj građana Crne Gore i istakao da Bar ima velike potencijale, a da nijesu pravilno iskorišćeni ili se uopšte ne koriste.

 
“Učinićemo da stub crnogorskog društva, majke, ne traže nadoknade po pločnicima Podgorice, da penzioneri dostojno žive… Bar ima najveći potencijal od svih primorskih gradova, imamo dvije obale i tri planine, a i dalje pričamo o ekonomskim problemima i dugovima opštine”, zaključio je dr Todorović.

Sinoćnjoj konvenciji prisustvovali su i predsjednik pokreta URA Dritan Abazović, potpredsjednici Miloš Konatar i Neđeljko Rudović, politički direktor Rade Milošević, sekretar Mileta Radovanić, predsjednica Foruma žena Zdenka Grbavčević i potpredsjednica Foruma žena Valerija Saveljić.