Društvo

Predstavnici OEBS-a posjetili Radio Bar

by Ivanka Leković | 05:10:2017 | 11:54:10

Predstavnici medijskog programa Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Matija Vasiljević i Milena Šćekić posjetili su danas Radio Bar i sa direktoricom, Vesnom Šoškić razgovarali o programu i planovima naše medijske kuće, kao i o mogućnostima za buduću saradnju.
 
Šćekić je objasnila da su u Misiji prepoznali značaj lokalnih javnih emitera, da žele da ostvare kontakt, upoznaju se sa radom emitera i da sarađuju na različitim programima obuke.
 
Šoškić je istakla da je Radio Bar jedna od najstarijih lokalnih radio stanica, a da je dobar imidž plod tradicije i rada. Istakla je, takođe, da Radio Bar prevazilazi lokalni okvir, da je u sklopu ovog javnog emitera i sajt Barinfo, jedan od najčitanijih u Crnoj Gori, a da u Radiju funkcioniše i dopisništvo RTCG.
 
Ona je goste upoznala sa programskom šemom i organizacionom strukturom, ali i ukazala da je, uz pomoć agencije TIKA obnovljena studijska oprema, te da je ove godine, uz pomoć donatora, obnovljena i emisiona tehnika, odnosno sva tri predajnika-Bjelasica, Volujica i Možura.

 
Vasiljević je kazao da se u okviru projekata koje misija OEBS-a implementira, radi na tome da se pusti u rad SOS linija, koja bi bila fokusirana na bezbijednost novinara.
 
“Planiraju se i obuke novinara za konvergentno izvještavanje i za promovisanje programskih sadržaja putem društvnih mreža.23. i 24. novembra, u Podgorici će biti održana i regionalna konferencija čije teme će biti Govor mržnje i Zaštita prava djece od negativnih programskih sadržaja. Takođe, do kraja godine u planu je i sastanak lokalnih javnih emitera”, kazao je Vasiljević.