Društvo

MZ Šušanj i komunalci zajedno protiv smeća

by Ivanka Leković | 05:10:2017 | 12:01:57

Predstavnici MZ Šušanj sastali su se juče sa direktorkom Komunalnog preduzeća, Nedeljkom Orlandić, direktorom Komunalne policije Draganom Radulovićem i predstavnikom Sekretarijata za uređenje prostora, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Dejanom Škerovićem.
 
Sastanak je organizovan kako bi se postigao dogovor, a ujedno i pomoglo Komunalnom preduzeću odvoženje smeća iz ove Mjesne zajednice.
 
Na jučerašnjem sastanku dogovoreno je da će Komunalna policija i Komunalno preduzeće pratiti da li se poštuju termini za iznošenje smeća. Oni će građane prvo upozoravati, a onda kažnjavati. Iz Komunalnog preduzeća još jednom su molili građane da ne iznose kabasti otpad, već da se prvo jave na telefon 030/312-479, kako bi se dogovorili oko termina kada će otpad biti odvezen.

 
Sami Šušanjani ne žale se na rad Komunalnog preduzeća, jer su svjedoci da oni to redovno rade. Ipak, slika Šušanja kao turističkog mjesta gubi ljepotu kada se prođe pored gomila smeća ostavljenog na sred ulice, okačenog o ograde, čak i ispod tabli sa umrlicama. Iako je tokom čitave godine jasno naznačeno vrijeme kada ekipe Komunalnog odvoze smeće, to jest, kada se ono iznosi i ostavlja na za to predviđene lokacije, ovo malo ljudi poštuje, pa se u rekordnom roku formiraju prava mini-smetlišta, najčešće tik uz ulicu.
 
Ovo dosta govori o nivou lične kulture pojedinaca, kojima je jedino bitno da smeće ne stoji u njihovom dvorištu. Ne brine ih što se oko tih kesa okupljaju psi lutalice, što predstavlja moguće leglo zaraze, ne vide da ta slika, zapravo, o njima najviše govori.